Welke 70 start- en scale-ups gaan naar CES 2024?

De 70 Nederlandse start- en scale-ups die komend jaar naar technologiebeurs CES gaan zijn bekend.

Tags:

De deelnemende Nederlandse groeibedrijven komen uit het hele land en zijn actief in verschillende sectoren zoals healthtech, energietransitie en high tech. Zo werkt MantiSpectra aan een kleine spectrale chip die materiaaleigenschappen nauwkeurig in real-time kan meten en op grote schaal geproduceerd kan worden. LV Energy ontwikkelt nieuwe technologie die elektrische energie uit geluidsgolven haalt en Breggz, opgericht door Xander de Buisonjé, bouwt een draadloze, op maat gemaakte, in-ear computer.

Bekijk hier de complete lijst met deelnemers

De Consumer Electronics Show (9-12 januari 2024 in Las Vegas) draait steeds minder om gadgets en meer om innovatieve technologische oplossingen. Bijvoorbeeld voor maatschappelijke en economische uitdagingen op het gebied van energie, digitalisering zoals fotonica, circulaire grondstoffen en gezondheidszorg.

De deelnemende Nederlandse startups volgen de komende maanden een trainingsprogramma aangeboden door de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee kunnen zij zichzelf zo goed mogelijk presenteren.

Successen

In de afgelopen zeven jaar hebben honderden Nederlandse bedrijven deelgenomen aan de missie die hen helpt om internationaal op te schalen. Voor velen van hen was CES een doorbraak. Een voorbeeld is Sendcloud, een verzendservice voor webwinkels die het hele verzendproces optimaliseert en opschaalt. Het Nederlandse bedrijf ging in 2017 mee naar CES, is nu wereldwijd actief en heeft een geschatte bedrijfswaardering van 750 miljoen dollar. Th3rd, dat 3D-printen als service aanbiedt om producten op grote schaal te digitaliseren, nam deel aan CES in 2019. Zij hebben grote internationale klanten kunnen werven zoals Vans en Adidas en zijn eerder dit jaar overgenomen door SNAP.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *