‘Speciaal Gezant’ Ron van Dartel gaat bedrijven interesseren voor wederopbouw Oekraïne

Geplaatst door Maartje Henket

Oud-diplomaat Ron van Dartel is aangesteld als Speciaal Gezant Bedrijfsleven en Wederopbouw Oekraïne. Hij moet de betrokkenheid van het Nederlandse bedrijfsleven bij de wederopbouw in Oekraïne bevorderen.

Tags:
oekariense vlag met handen
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Gedurende de eerste maanden zal hij vooral contact leggen met de Oekraïense autoriteiten, het Nederlands bedrijfsleven en internationale financiële instellingen, zoals de Wereldbank, om te bepalen hoe de kennis en kunde van het Nederlands bedrijfsleven kan worden gekoppeld aan de behoeften en prioriteiten van Oekraïne.

Van Dartel zal veel samenwerken met de drie platforms die aan het begin van het jaar, in opdracht van minister Liesje Schreinemacher, door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn opgericht. De platforms – Landbouw, Water en Gezondheid – hebben als doel om verschillende partijen uit deze sectoren bijeen te brengen. Zo kunnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid gezamenlijke initiatieven ontwikkelen om Nederlandse kennis en kunde optimaal in te zetten voor de wederopbouw.

Aanmelden kan via de platforms

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Maak gebruik van veeteelt corporaties met de kennis en kunde van Nederland in samenwerking met Nederland.