Categories: Actueel

Simon Evans wint eerste race race in de Jaguar I-Pace eTrophy (video)

Jaguars VIP-coureur Alice Powell won de Pro AM-categorie en finishte als vijfde in het algemeen klassement, nadat ze als zevende was gestart.

Nieuw-Zeelander Evans leidde de race 23 minuten en één ronde lang, nadat een extra raceronde was toegevoegd vanwege de veranderende omstandigheden. Hij werd tot de voorlaatste ronde op de hielen gezeten door Bryan Sellers, totdat Sergio Jimenez hem inhaalde en daarmee de tweede plek overnam. VIP-coureur Alice Powell haalde slim Stefan Rzadzsinki van TWR Techcheetah en Bandar Alesayi van Saoedi Racing in op het moment dat de baan vochtig was. Katherine Legge noteerde met een tijd van 1:32.36 de snelste raceronde.

Het Jaguar I-Pace eTrophy‑kampioenschap omvat tien races in de mooiste steden ter wereld. Met 20 identieke Jaguar I-Pace SV raceauto’s, gebaseerd op het productiemodel, wordt de strijd aangegaan. Het zal dus afhangen van de rijvaardigheid van de coureur en de tactiek van het team wie wordt gekroond tot kampioen. De volgende ronde van de Jaguar I-Pace eTrophy vindt 16 februari 2019 plaats in de straten van Mexico-stad.

De I-Pace eTrophy wordt gevoed door dezelfde 90 kWh lithium-ion accu als het productiemodel. Het ontwerp en het systeem voor thermisch beheer ondersteunen een lange levensduur en perioden van onafgebroken maximum vermogen. Met 400 pk vermogen en 696 Nm onmiddellijk beschikbaar koppel accelereert de auto in 4,8 seconden van 0-100 km/h. De omvormer zet de in het accupakket opgeslagen gelijkstroom om in de wisselstroom die de motor voedt.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe opleiding crop biotechnology en engineering zoekt samenwerking met bedrijven

Er komt geld voor vier jaar onderzoek door promovendi op het gebied van biotechnologie en…

15 minuten ago

Flexibele elektronica uit de foundry?

De massaproductie van siliciumchips vindt plaats in foundries. Volgens KU Leuven en imec is dit…

38 minuten ago

Nieuwe condensator kan elke seconde opladen, gedurende 300 jaar

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel…

56 minuten ago

Waarom de fiets een hightech hoogstandje is

Het verstandshuwelijk van fiets en trein. Daarover gaat het promotieonderzoek van de 70-jarige Jan Ploeger.…

1 uur ago

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

4 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

4 dagen ago