Sentineo en Octave bouwen energieoplossing van oude EV-batterijen

De Belgische bedrijven Sentineo en Octave hebben een energieoplossing ontwikkeld die gebruik maakt van oude batterijen van elektrische voertuigen. Een zelf ontwikkeld custom battery management system (BMS) regelt de prestaties en veiligheid van battery racks van 121 kWh. De oplossing maakt het mogelijk om energieopslag op de locaties van klanten op afstand te monitoren en regelen.

Ze richten zich op het mkb en de industrie en bieden ondersteuning voor slimme vraagrespons en andere netgerelateerde toepassingen.  De toepassing is ook interessant voor energieleveranciers  die gebruik maken van wind en zon en dus moeten voorspellen hoeveel energie er nodig is en flexibel kunnen omgaan met tekorten en overschotten.

De BMS maakt hergebruik mogelijk van de slave BMS’sen van de battery modules uit de elektrische voertuigen door gebruik te maken van inplugbare transceiver boards. Dankzij deze custom oplossing heeft Octave nu een veiligere, betaalbaardere en duurzamere manier om gebruikte battery modules van elektrische voertuigen goed te laten functioneren voor stationaire energieopslag.

Verschillende geavanceerde communicatieprotocollen maken externe connectiviteit en naadloze gegevensuitwisseling mogelijk tussen de Master BMS en de BMS controller van elke battery unit. Deze zorgen voor nauwkeurige monitoring, controle en synchronisatie van batterijparameters. De interlock en redundant power supply van de oplossing verbeteren de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem. De Master BMS is ontworpen om SIL (safety integrity level) certificeringsklaar te zijn en bevat geïsoleerde componenten die risico’s verminderen en de veiligheid verbeteren. Wanneer het is aangesloten als onderdeel van een energy management systeem (EMS) dat de gehele Octave-oplossing overziet, ondersteunt de Master BMS data aggregatie, remote access en smart control capabilities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *