Virtueel voelende handschoen SenseGlove wint KVK Innovatie Top 100

SenseGlove heeft de KVK Innovatie Top 100 gewonnen met een handschoen die het mogelijk maakt om een virtueel object aan te raken, te voelen en te manipuleren alsof het een echt object is.

Tags:

De handschoen, een soort robothand, maakt het mogelijk om de vorm, dichtheid en textuur van virtuele objecten te voelen. SenseGlove meet exact iedere beweging van elk gewricht in de hand. Hierdoor kan een zeer gedetailleerde virtuele hand worden gesimuleerd. Op het moment dat de gebruiker een virtueel object vastgepakt, zal de handschoen de vingers afremmen waardoor het net voelt alsof het virtuele object wordt vastgepakt.

Uit het juryrapport: ‘Door aanraking toe te voegen aan de digitale realiteit, maakt SenseGlove natuurlijke interacties in ruimtelijk computergebruik mogelijk. Dit resulteert in een nieuwe digitale realiteit die toegankelijk is voor elke professional, waardoor het een geweldige vr-trainingsoplossing is voor verschillende sectoren. Denk aan opleiding van assemblage personeel, onderhoudsmedewerkers of windmolenbouwers.’

SenseGlove , dat begon als een afstudeerproject aan de TU Delft, bedient ondertussen meer dan 150 klanten waaronder Volkswagen, European Space Agency en het Nederlandse leger. Hun doel is om tegen 2025 meer dan 500.000 mensen van een intuïtieve XR (Cross Reality) omgeving te kunnen voorzien.

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *