Categories: Actueel

Robotarm in slechts vier dagen tijd 3D-geprint (video)

De roestvrijstalen robotarm is volledig 3D-geprint met Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM), waardoor een gewichtsreductie werd bereikt van vijftig procent ten opzichte van het originele onderdeel. De technologie bevat de optie ‘advanced geometry processing’ waarmee complexe organische geometrieën rechtopstaand geprint kunnen worden. Intelligente algoritmen bepalen de optimale printstrategie en de richting voor de geometrische vormen, zodat het onderdeel efficiënt wordt opgebouwd.
Veel lichter dan origineel
De 3D-geprinte robotarm weegt slechts 73 kilogram, waar het originele onderdeel zo’n 150 kilogram woog. De printer heeft vier dagen nodig om de robotarm te produceren. Afwerking vindt plaats op een standaard 3-assige freesmachine, om de juiste toleranties op de aansluitpunten te bereiken.
Martin van der Have, sales & marketing manager bij ABB Robotics Benelux, over de samenwerking met MX3D en Altair: ‘Wij geloven dat nieuwe technologieën zoals rapid manufacturing nieuwe mogelijkheden zullen toevoegen binnen de markt van industriële robots. Dit kunnen bijvoorbeeld reserveonderdelen zijn, afdekplaten, constructieonderdelen van andere unieke onderdelen die nodig zijn om de mechanische constructie van een productierobot te voltooien. Laten we de toekomst van de robotica schrijven. Samen.’
Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

3 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

3 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

4 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

4 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

4 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

4 dagen ago