Nauwkeurige luchtstroommetingen in ATEX omgevingen

Vervuilde leidingen in fabrieken zijn een risico voor de productiviteit en veiligheid. Bovendien zorgen verstoppingen voor meer energieverbruik en vervuiling. De ‘Air Flow Measurement Device’ voor ATEX omgevingen kan problemen in leidingen vroeg herkennen, waardoor onveilige situaties kunnen worden voorkomen en de productie niet stilgelegd hoeft te worden voor onderhoud.

Nauwkeurige luchtstroommetingen in ATEX omgevingen

Automatische bewaking en aanpassingen van de ventilatorsnelheid minimaliseren het energieverbruik. Ook voorkomt het de opbouw van gevaarlijke en brandbare stoffen, zodat er ingegrepen kan worden en het productieproces kan worden aangepast voordat er ongelukken gebeuren.

Uniek aan deze innovatie is dat het in een ATEX omgeving gebruikt kan worden, in tegenstelling tot gebruikelijke Flow Meters. Dit komt door het intrinsiek veilige ontwerp en het gebruik van lage voltages die vonkvorming voorkomt.

Gezonde werkomgeving & Explosiegevaar verminderen

JOA bouwt en ontwerpt al 24 jaar op maat gemaakte en data-gestuurde oplossingen voor uitdagingen met stof en vervuiling in de (proces)industrie. De Air Flow Measurement Device staat in de KVK Innovatie Top 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *