Mach technology neemt Batenburg Industriële Elektronica over

Mach technology neemt Batenburg Industriële Elektronica over. CEO Willem Kok: “Als groep zijn we in korte tijd twee keer zo groot geworden. Samen brengen we nog betere en slimmere oplossingen.”

Na verschillende overnames verbindt de groep de kennis en kunde van dochterbedrijven Muco, CDS, Head, Venne en Holdano. “Batenburg vormt een belangrijke toevoeging aan onze portfolio”, vindt Kok. “Batenburg produceert en test PCBA’s voor een trouwe klantengroep, met een hoge kwaliteit. Hiermee heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast brengt de onderneming vaardigheden mee voor een zeer efficiënte productie.”

“Met deze transactie vinden wij voor Batenburg Industriële Elektronica een mooi huis”, zegt Ralph van den Broek, CEO Batenburg Techniek. “Daarmee worden de groeikansen van de onderneming geborgd. De bedrijfsculturen sluiten mooi op elkaar aan en medewerkers kunnen er hun talenten verder ontwikkelen. Met de verkoop van de activiteiten versterken wij onze focus op de kernactiviteiten in Automation en Electrification. Dit stelt ons in staat om onze expertise te concentreren op technologische oplossingen en diensten.”

De dagelijkse leiding van Batenburg Industriële Elektronica in Neede, straks Mach electronics, blijft in handen van Rene Temmink.

Sinds 2021, is Nordian meerderheidsaandeelhouder in Mach technology. Partner Menno Wagenmakers: “Ons doel is om Mach uit te bouwen tot een leidende partij in de ontwikkeling en productie van elektronica. Na de acquisitie van Venne Electronics in november, de toevoeging van Holdano in juni en nu de overname van Batenburg Industriële Elektronica zetten wij belangrijke stappen in het realiseren van deze ambitie.”

Nieuwe CEO

”Met de recente overnames is de Mach groep in acht maanden tijd verdubbeld”, gaat Kok verder. ”Voor mij is dit een mooi moment om mijn taken over te dragen aan Arjan van Breukelen.”

Van Breukelen start op 7 juli als nieuwe CEO van Mach technology. ”Ik ben verheugd dat ik het stokje van Willem mag overnemen. Een van mijn belangrijkste aandachtspunten is om de gezamenlijke kracht van de zelfstandig opererende bedrijven te laten groeien op het gebied van productontwikkeling, inkoop, robotisering en verdere automatisering van onze kernprocessen. Door de toevoeging van Batenburg Industriële Elektronica is nu het moment gekomen dat alle bedrijven als één onderneming naar buiten treden en de naam Mach gaan dragen.”

Contactgegevens
AdresIndustrieweg 20
Postcode en plaats
7161 BX Neede
Telefoon0547-271963
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *