Live demonstraties bij het Power Electronics & Energy Storage event

Ook dit jaar zijn er op het Power Electronics & Energy Storage event weer live demonstraties. De demo’s zijn een waardevolle aanvulling op het programma en vinden de hele dag plaats naast de technisch inhoudelijke lezingen. Zo kan je zelf aan de slag met nieuwe producten en met eigen ogen zien hoe alles werkt.​

Batenburg Applied Technologies organiseert demo’s van thermal-management-oplossingen voor systemen waar op groot- en kleinschalig niveau vermogenselektronica aanwezig is. Ook is er een demo waarbij het energieverbruik en de luchtverplaatsing zichtbaar worden tussen industriële AC-ventilatoren en op DC-technologie gebaseerde EC MagLev-ventilatoren.  

De MR6000 van CN Rood maakt diepgaande analyses van stroomsensoren mogelijk, zoals de CT6830, CT6872 en CT6710. Deze analyses helpen bij het selecteren van de meest geschikte sensor voor specifieke behoeften, waaronder regelsystemen en monitoringstoepassingen.

De Power Analyzers van DEWETRON meten signalen en sensoren synchroon op een enkel meetsysteem. De ruwe data wordt zonder onderbreking opgeslagen in één bestand voor verdere analyse. 

Op de stand van EBV Elektronic  zie je een live demo van 48V tot 1500V hardware-architectuur. “The showcased application highlights precise cell monitoring, efficient balancing, and comprehensive fault diagnostics, ensuring optimal performance and safety.”

Rutronik presenteert op de beursvloer een nieuw digitaal geregeld Hybrid Energy Storage System (HESS). Dit systeem kan de levensduur van een batterij verdubbelen en het temperatuurgedrag van het totale systeem verbeteren, bijvoorbeeld om snel opladen te ondersteunen.

Tijdens de demonstratie van Thal Technologies wordt op een scherm de meetwaarde getoond van vier verschillende gapfillers. Je kan direct zien wat de invloed is van de gebruikte gapfillers op de temperatuur en dus de elektronica.

Wil je een demo meemaken van een batterijtestsysteem en een invertertest van zonnepanelen? Dan ben je welkom op de stand van TT&MS. Het batterijtestsysteem bestaat uit een bi-directionele DC-voeding, beveiliging voor inschakelstromen, een te testen batterij en de batterijtestsoftware. Het testen van zonnepaneelinverters vindt plaats middels een complete opstelling.

De Haagse Hogeschool, Eindhoven University of Technology en de University of Twente tonen een state-of-the-art niet-geïsoleerde dc-dc-omzetter met GaN-halfgeleiders die continu onder ZVS-omstandigheden werkt met een variabele schakelfrequentie. De omvormer bereikt een piekrendement van 99,5% en een gewogen rendement van 99,1% bij een piekvermogen van 1 kW.

De Universiteit Twente heeft ook een eigen demo op het event: een multi-objectieve vectormodulatie voor multi-source omvormers in elektrische brandstofcelvliegtuigen.

Natuurlijk mag Würth Elektronik niet ontbreken in deze top tien en dat doen ze ook niet. Op de stand wordt een demo gegeven die de impact van een slechte ground of kabel layout laat zien.

De demo’s en presentaties zijn gratis te bezoeken op het Power Electronics & Energy Storage Event in ’s-Hertogenbosch. Meld je gratis aan via de website:  https://fhi.nl/powerelectronicsevent/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *