JC-Electronics lanceert keurmerk voor refurbished industriële elektronica

JC-Electronics lanceert deze week JCertified, een kwaliteitskeurmerk voor refurbished industriële elektronica. Daarmee reageert het elektronicabedrijf op de overspannen situatie op de markt voor drives, HMI’s, PLC’s en industriële PC’s.

JC-Electronics lanceert keurmerk voor refurbished industriële elektronica

Door leveringsproblemen van grote fabrikanten zijn de marktprijzen het afgelopen jaar met ruim 20% gestegen, waardoor leveranciers met elektronica van lage kwaliteit meer kansen hebben. JC-Electronics wil met het kwaliteitskeurmerk de maakindustrie vertrouwen geven in vernieuwde elektronica.

Refurbishproces

“Elektronica die gewerkt heeft kan weer werken. Op basis van deze filosofie hebben we de afgelopen 16 jaar een krachtig reparatie- en refurbishproces ingericht”, zegt manager Sales & Marketing Caspar Botter. “In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd, zodat al het vuil verwijderd is. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten vervangen. Tot slot wordt de elektronica grondig getest. Bij HMI’s van Siemens worden ook de behuizing en folie’s vervangen.”

Tekorten zetten markt op zijn kop

De markt voor industriële elektronica staat op zijn kop door het chiptekort, een gebrek aan grondstoffen en opgeschorte productie van nieuwe industriële elektronica bij onder andere Siemens. “Dit is het moment voor de maakindustrie om te ontdekken dat refurbished elektronica niet alleen een goedkopere smartphone voor je puber is, maar ook een betrouwbare en betaalbare oplossing waar je productielijn nog jaren mee vooruit kan. Met het kwaliteitskeurmerk JCertified geven we klanten dat vertrouwen. En 2 jaar garantie, net als bij nieuwe elektronica”, aldus Botter.

Daarnaast is het gebruik van gereviseerde elektronica een duurzamere oplossing. Wanneer een drive, PLC, HMI of industriële PC hergebruikt wordt, hoeven grondstoffen niet gedolven te worden en wordt het milieu minder belast met afval (e-waste).

Te herkennen aan de paarse sticker

JCertified drives, HMI’s, PLC’s, en industriële PC’s zijn te herkennen aan de sticker op het apparaat. JC-Electronics refurbisht elektronica van Siemens, Schneider Electric, ABB, Allen-Bradley, Control Techniques, Fanuc, Lenze en Indramat. Op de webshop van JC-Electronics staat dit keurmerk bij het product op de productpagina.

Over JC-Electronics

JC-Electronics startte in 2006 op een zolderkamer en is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met 240 medewerkers en een voorraad van ruim 300.000 producten. Vanuit Leek verkoopt JC-Electronics nieuwe en refurbished industriële elektronica aan klanten over de hele wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *