Is EuroTube’s voorgespannen hyperloop-testbaan klaar voor de Hyperloopweek?

EuroTube, een onderzoeksinstituut gevestigd in Zürich, Zwitserland, is begonnen met het opzetten van zijn hyperloop-testfaciliteit. De nieuwe onderzoeksinfrastructuur, genaamd DemoTube, zal naar verwachting eind volgend jaar volledig voltooid zijn. Het maakt deel uit van de EU-onderzoeksinfrastructuur van het Hyperloop Development Program.

Tags:

De DemoTube is een buis met een lengte van 120 meter. Eerst worden een vacuümkamer en een luchtsluis gebouwd. Met de nieuwe faciliteit wil EuroTube een maatstaf zetten in de toekomstige mobiliteit van vacuümtransport met de eerste testfaciliteit van deze lengte die is gemaakt van nagespannen vezelversterkte betonsegmenten en bedekt met een kit om vacuümeigenschappen te garanderen.

European Hyperloop Week 2024

De DemoTube is geschikt voor verschillende voertuigontwerpen. De voertuigen zullen op termijn gebruik maken van elektrische lineaire aandrijvingen die in de sporen worden geïnstalleerd en het voertuig op kruissnelheid brengen. Zoals gepland voor de European Hyperloop Week in juli 2024 zullen technische studententeams van over de hele wereld hun hyperloop-prototypes presenteren nabij de locatie van de DemoTube. Het evenement valt – als het goed is – samen met de eerste vacuümtests in de kamer van de nieuwe testfaciliteit.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *