Imec heeft 2,5 miljard euro bijeen voor NanoIC-pilotlijn

Imec heeft 2,5 miljard euro bijeengebracht voor het opzetten van een nieuwe R&D testlijn voor geavanceerde chiptechnologie en systemen-op-chip. Bedrijven kunnen hier chiptechnologieën uittesten vooraleer ze die op grote schaal produceren. 

Tags:

Zowel Europa (via de Chips Joint Undertaking), Vlaanderen, als verschillende industriepartners investeren in de NanoIC-pilootlijn.

De NanoIC-pilotlijn kadert in de visie van de EU Chips Act om innovatie in Europa te versnellen, economische groei te stimuleren en het ecosysteem van de Europese chipindustrie te versterken. Om de kloof tussen technologisch onderzoek en product te overbruggen, samenwerking te bevorderen, en economische groei en strategische autonomie in Europa te ondersteunen, zet de EU Chips Act in op vier strategische pilotlijnen, verspreid over verschillende Europese lidstaten. Imec zal de sub-2-nanometer-pilotlijn hosten, en zal ook bijdragen aan de pilotlijnen voor laag-vermogen FD-SOI (fully-depleted silicon-on-insulator chiptechnlogie, gehost door CEA-Leti, Frankrijk) en heterogene systeemintegratie (gehost door Fraunhofer, Duitsland).

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *