Op maat gemaakte motoraandrijvingen, een nieuwe motor en volledige compatibiliteit met vacuümomgevingen. Dat is de uitdaging waar Delft Hyperloop dit jaar voor staat. Het studententeam bouwt voor het eerst een pod op werkelijke grootte. Dat betekent een opschaling van 2,5 keer.

Voorgaande teams van Delft Hyperloop hebben fundament gelegd waardoor het negende team tot 2,5 keer kan opschalen. “Opschalen klinkt eenvoudig, maar achter deze stap schuilt een enorme technische prestatie”, zegt PR manager Zoë Both . Het nieuwe pod ontwerp ‘Theia’ heeft een zeer gecompliceerd systeem om binnen een jaar te realiseren en demonstreren.”
De studenten, die geloven dat een gestandaardiseerd hyperloop systeem essentieel is voor een functionerend hyperloop-netwerk’, willen meedoen aan de European Hyperloop Week, van 16 tot 21 juli. De wedstrijd vindt dit jaar voor het eerst plaats op de grootste testbaan van Europa; het European Hyperloop Center in Veendam, Groningen. Tijdens de competitie strijdt het team voor de Overall Award, bestaande uit de Demonstration Award en de Research Award, en bouwt het daarvoor een systeem dat 2,5 keer groter is dan de voorgaande jaren.