BTAC Solutions koopt Pillarhouse Selectieve Soldeermachine

BTAC Solutions heeft een Pillarhouse inline Selectieve Soldeermachine aangeschaft. Het bedrijf wil zo de productkwaliteit verhogen en hun productieprocessen verfijnen.

Tom van Tongelen (l) & Willem Jonkman

Pillarhouse International (VK) focust sinds 1978 op selectieve soldeerapparatuur voor alle soorten productie, variërend van handlaadversies voor fabrikanten van kleine tot middelgrote volumes tot inline systemen voor fabrikanten van hoge volumes. De systemen zijn ook leverbaar als unieke modulaire oplossing, zodat elk bedrijf kan upgraden en meegroeien met het systeem naarmate het volume toeneemt.

“We werken al meer dan 15 jaar met het Pillarhouse handlaadsysteem Jade”, vertelt Willem Jonkman, CEO van BTAC Solutions. “Enkele jaren geleden besloten we om te schakelen naar inline selectief solderen om tegemoet te komen aan de toenemende productievraag. We hadden gekeken naar andere zogenaamde mainstream machines, maar kwamen er al snel achter dat de complexiteit, prijs en werkingskosten  disproportioneel waren.” 

Na onderzoek besloot het bedrijf een Pillarhouse Orissa Synchrodex inline selectieve soldeermachine te integreren in hun productie. Dit in de 4 module versie met afzonderlijke fluxer, voorverwarming en 2 soldeerpotten die precisie en efficiëntie moest brengen in de assemblagelijn en aan verschillende specifieke klantcriteria voldeden, waaronder:

  • eenvoudig te gebruiken (korte leercurve) ,
  • snelle opwarmtijd (minder elektriciteit) ,
  • zeer weinig dross en een laag verbruik van flux en stikstof (minder impact op het milieu) ,
  • soldeernozzles met lange levensduur (goed voor de bankrekening)
  • gevestigde en langdurige leverancier (vertrouwen en ervaring)
  • prijs-kwaliteitverhouding.

“Dezelfde dag dat de machine arriveerde, installeerden we hem en konden we aan de slag met een vrijwel onmiddellijk effect,” vervolgt Jonkman.” De selectieve soldeermachine, uitgerust met geavanceerde robotfuncties en een nauwkeurige temperatuurregeling, zorgde voor uiterst nauwkeurige soldeerverbindingen. Dit waren we al gewend dankzij onze eerdere ervaring met andere systemen van Pillarhouse, maar het introduceerde ook operationele efficiëntie.”

De geautomatiseerde processen verminderden de behoefte aan handmatige arbeid, waardoor geschoolde arbeiders zich konden richten op meer ingewikkelde aspecten van het assemblageproces. Dit verhoogde niet alleen de vaardigheid van het personeel, maar ook de algehele productiecapaciteit, waardoor zowel tijd als middelen werden bespaard.

Greenhouse Light Control

Bij BTAC Solutions is de lage cost of ownership met vermindering van het energieverbruik en minder gebruik van gevaarlijke stoffen iets dat in hun DNA zit. Onlangs werd het bedrijf Hortigold BV opgericht dat de Greenhouse Light Control heeft ontwikkeld waarmee groenten kunnen worden geteeld en geoogst in elk deel van de wereld. De GLC verhoogt de groei van gewassen met 20% en vermindert tegelijkertijd de lichtvervuiling en CO2-uitstoot. Hun toewijding om deze unieke oplossing van topkwaliteit te leveren werd bevestigd, waardoor ze een reputatie van uitmuntendheid binnen hun industrie kregen.

“De beslissing van BTAC Solutions om te investeren in de Pillarhouse selectieve soldeermachine was niet alleen een technologische upgrade,” zegt Tom van Tongelen, eigenaar bij Smd-Tec. “Het was een transformatieve reis met het oog op het verbeteren van de productkwaliteit, het stroomlijnen van processen en het veiligstellen van een concurrentievoordeel in de markt. Dit succesverhaal dient als inspiratie voor andere fabrikanten die soortgelijke vooruitgang overwegen in hun zoektocht naar uitmuntendheid.”

Contactgegevens
Adres9de Liniestraat 23 D
Postcode en plaats
3200 Aarschot
Telefoon+32-16-436742
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *