Altra gaat op Wots van hydraulisch naar elektrisch

Altra Industrial Motion Corp toont op de Wots hoe aanvullende aandrijfoplossingen zich laten combineren om hydrauliek door elektra te vervangen.

Altra gaat op Wots van hydraulisch naar elektrisch
Bauer maakt motorreductoren met hoogefficiënte en hygiënische designs.

In het gedeelte ‘World of Motion & Drives’ laat Altra zien hoe aanvullende aandrijfoplossingen zich laten combineren om hydrauliek door elektra te vervangen. Op een grote videowand op de stand zie je hoe motoren, eindschakelaars en zwaar belastbare kogelomloopspindels samenwerken om de hydrauliek in veel industriële toepassingen te vervangen.

Bauer Gear Motor

Bauer toont zijn hoogefficiënte en hygiënische motorontwerpen. Bij de eerste gaat het om een serie synchroonmotoren met permanente magneten (PMSM), die efficiënt en krachtig zijn. Ze worden geleverd in klassen tot en met IE5 en gebruikers kunnen hun algehele efficiëntie volgens Altra met 10% verhogen en met 30% als de motor onder deellast draait. Voor lastige toepassingen in hygiënische gebieden, zoals de levensmiddelenindustrie, toont Bauer zijn roestvrijstalen motoren, waaronder de HiflexDRIVE. Door de gladde buitenkant en goede bestendigheid tegen wasbeurten blijft de stevige constructie zelfs na een mechanische impact aan de hygiënische eisen voldoen.

Stromag

Stromag staat met twee nieuwe producten op de stand. Ten eerste de serie 51 eindschakelaar met tandwieloverbrenging en nokkenschijf: een oplossing om de bewegingen van kranen, takels, podiumapparatuur, bruggen, dammen, windturbines en telescopen te beperken. Door zijn grote nokkenschijf en vertraging van 1:146 is de schakelaar nauwkeurig instelbaar, wat hem zowel precies als veelzijdig maakt. Stromag toont ook de Periflex® N askoppeling: een flexibele rubber-weefsel koppeling voor asverbindingen in elektrische aandrijvingen. De dikke ‘band’ in het midden vangt ook grote bewegingen in elke richting met gemak op. De Periflex® N is ATEX-gecertificeerd en kan statische koppels overbrengen van 35 tot 20.500 Nm.

Thomson Linear

Thomson Linear is een fabrikant van lineaire bewegingsregelingen, die hier zijn aanbod aan elektrische lineaire actuatoren presenteert, die een alternatief voor hydraulische en pneumatische cilinders vormen. De schijnwerpers staan ook op Thomson’s zwaar belastbare kogelomloopspindels, die tweemaal zo veel last aankunnen als standaard kogelspindels en langer meegaan. Dankzij hun brede scala aan afmetingen en hun maximale dynamische belastbaarheid van 1440 kN zijn ze inzetbaar in allerlei industriële toepassingen. Thomson levert regelmatig actuatoren vooroff-highway en medische toepassingen, maar ook voor verpakkingsmachines en toepassingen voor levensmiddelen, overslag, automatisering, recycling en machinebouw.

Altra is te vinden in Hal 11, Stand 11B077 van 27 tot 30 september in de Jaarbeurs te Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *