Machinevoeten voor het veilig neerzetten en uitlijnen van een machine

In vrijwel elke toepassing waar machines draaien heb je te maken met trillingen. Er vindt dan wrijving plaats tussen de machine en de ondergrond waar de machine op staat. Om deze wrijving te minimaliseren gebruik je machinevoeten, zoals de GN 148 machinevoeten van Elesa+Ganter.

Machinevoeten
Afbeelding: Twee GN 148 machinevoeten

Machinevoeten reduceren en absorberen zoals al aangegeven diverse soorten trillingen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld schokken en slagen bij draaibanken. Machinevoeten zorgen voor hoge horizontale stijfheid en demping van schokken en geluid.

In sommige sectoren, zoals de scheepsbouw, zijn toepassingen vereist die rekening houden met trekkrachten. Hiervoor zijn machinevoeten met afscheurbeveiliging geschikt.

GN 148 Machinevoet

De GN 148 machinevoeten zijn ontworpen voor gebruik onder zware machines en gaan trillingen tegen. Dit zorgt voor een langere levensduur van de machines en heeft bovendien een positief effect op de geluidsoverlast. De structuur is zodanig dat ook horizontale krachten worden geabsorbeerd. De uitvoering met afscheurbare sluiting (type 2) beschermt de stelvoeten tegen beschadiging door afscheuren onder te hoge belastingen.

Bekijk alle machinevoeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *