Categories: Actueel

3D geprint voedsel wordt realiteit

aar om de hype om te zetten in realiteit is er veel onderzoek nodig. Welke voedselcomponenten kunnen nu al worden geprint? Welke bedrijfstakken zullen worden beïnvloed door de technologie? Met welke aspecten moet rekening worden gehouden om de veiligheid en houdbaarheid van 3D geprint voedsel te kunnen garanderen?

Op 21 april vindt in Venlo de 3D Food Printing Conference plaats, een netwerkcongres voor iedereen die betrokken is bij 3D-printen of de voedingsindustrie. De conferentie biedt professionals en starters de kans om kennis te maken met – en te leren over de eindeloze mogelijkheden van 3D-printen binnen de voedingsindustrie. Het congres geeft een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen en omvat onderwerpen als voedselcomponenten, voedselverwerking en design en businessmodellen.

Het programma omvat een breed scala van break out presentaties. Zo geeft Jelle Groot, analist binnen Voedsel & Agribusiness Onderzoek en Advies bij Rabobank International een presentatie met de titel ‘Wat wordt gekookt in de keuken van morgen?’, en spreekt professor Mark J. Post van de Universiteit Maastricht, over ‘Medische technologie voor de productie van  rundvlees’.

Tot de bevestigde sprekers en aanwezige bedrijven horen: TNO, Foodjet, Applied Science Weihenstephan Triesdorf, Print2Taste, University of Liège, Maastricht University, Hogeschool Zuyd, Cornell University, Seraph Robotics en Fablab Maastricht.

Kijk voor meer informatie over de 3D Food Printing Conference op http://www.3dfoodprintingconference.com/.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

3 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

3 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

4 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

4 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

4 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

4 dagen ago