3D geprint voedsel wordt realiteit

Zoals alle aspecten rondom 3D-printen, is ook 3D voedselprinten een enorme hype. De 3D-printtechnologie zou in de nabije toekomst fundamenteel kunnen zijn voor de manier waarop mensen omgaan met voedsel. Eén ding is zeker: deze snel ontwikkelende markt heeft enorme potentie.

aar om de hype om te zetten in realiteit is er veel onderzoek nodig. Welke voedselcomponenten kunnen nu al worden geprint? Welke bedrijfstakken zullen worden beïnvloed door de technologie? Met welke aspecten moet rekening worden gehouden om de veiligheid en houdbaarheid van 3D geprint voedsel te kunnen garanderen?

Op 21 april vindt in Venlo de 3D Food Printing Conference plaats, een netwerkcongres voor iedereen die betrokken is bij 3D-printen of de voedingsindustrie. De conferentie biedt professionals en starters de kans om kennis te maken met – en te leren over de eindeloze mogelijkheden van 3D-printen binnen de voedingsindustrie. Het congres geeft een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen en omvat onderwerpen als voedselcomponenten, voedselverwerking en design en businessmodellen.

Het programma omvat een breed scala van break out presentaties. Zo geeft Jelle Groot, analist binnen Voedsel & Agribusiness Onderzoek en Advies bij Rabobank International een presentatie met de titel ‘Wat wordt gekookt in de keuken van morgen?’, en spreekt professor Mark J. Post van de Universiteit Maastricht, over ‘Medische technologie voor de productie van  rundvlees’.

Tot de bevestigde sprekers en aanwezige bedrijven horen: TNO, Foodjet, Applied Science Weihenstephan Triesdorf, Print2Taste, University of Liège, Maastricht University, Hogeschool Zuyd, Cornell University, Seraph Robotics en Fablab Maastricht.

Kijk voor meer informatie over de 3D Food Printing Conference op http://www.3dfoodprintingconference.com/.