Zuid-Holland start centraal loket voor hulp bij digitale innovatie

Digitalzh wordt de centrale ingang voor bedrijven in Zuid-Holland die aan de slag willen met digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D-printing en cybersecurity. Het programma richt zich op bedrijven in de maakindustrie, maritieme industrie en glastuinbouw tot vijfhonderd medewerkers en honderd miljoen euro.

4 mensen voor de Digitalzh-balie
Foto: Provincie Zuid-Holland

Digitalzh kreeg van de Europese Unie de officiële status van ‘European Digital Innovation Hub’, één van 5 in Nederland en 136 in heel Europa. Er wordt samengewerkt met branche- en netwerkorganisaties, scholen en universiteiten, fieldlabs en overheden om bedrijven versneld mee te nemen in de digitale transitie. Met informatie, opleidingen, testfaciliteiten en ‘best practices’ wil Digitalzh 200 bedrijven per jaar te helpen met het toepassen van digitale technologie om hun bedrijfsvoering sneller, goedkoper en toekomstbestendiger te maken. 

Digitalzh is een initiatief van InnovationQuarter en de TU Delft en wordt mede gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland (1,1 miljoen), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie (elk 2,3 miljoen). Zuid-Holland is internationaal koploper in de digitale economie, een positie die we enkel kunnen behouden door te blijven innoveren. Dankzij onze bijdragen kan een deel van de diensten nagenoeg kosteloos beschikbaar worden gemaakt. Bedrijven actief in de Zuid-Hollandse maakindustrie, de haven- en maritieme industrie en de glastuinbouw kunnen contact opnemen via de website digitalzh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *