Zonnewagen van Solar Team Twente op ESEF

TCPM Ingenieurs & Adviseurs, technisch sponsor van Solar Team Twente, heeft de 21Revolution naar de ESEF-beurs gehaald. Deze zonnewagen, waarmee het team vorig jaar oktober in Australië finishte, is in de centrale hal van de Jaarbeurs te bewonderen.

TCPM sponsorde afgelopen jaar Solar Team Twente. Als technisch partner voorzag TCPM dit team jonge, enthousiaste, Twentse technici van deskundig engineeringadvies. Kennis werd gedeeld bij het ontwerp van het flexibele kantellichaam, de revolutionaire constructie van deze zonnewagen. Het team had gekozen voor de toepassing van flexibel materiaal (thermoplastisch elastomeer) in het kantellichaam; een idee dat zich in de reguliere autobranche nog in conceptfase bevindt. 

TCPM heeft Solar Team Twente bereid gevonden de 21Revolution op de ESEF 2010 te tonen. Hierdoor is naast de TU Delft en de TU Eindhoven ook de Technische Universiteit Twente op de ESEF present.

Kennis in beweging 

TCPM ondersteunt vaker industriële initiatieven waarbij ‘kennis in beweging’ wordt gebracht. Jacques de Groot, beursverantwoordelijke voor de ESEF-deelname en manager TCPM Engineering, licht toe: "Als strategisch partner voor de industrie, is kennisdeling essentieel. Niet alleen voor onze eigen adviseurs en technisch professionals, maar ook het kennisniveau van onze opdrachtgevers houden we zo ‘op peil’. Alleen door kennis te delen komen we sámen verder. Om dit te onderstrepen tonen we samen met de Technische Universiteit Twente de 21Revolution op de ESEF en zullen we uiteraard ook het nieuwe Solar Team Twente dat in 2011 gaat racen, sponsoren."