Categories: Actueel

Zonneauto Red One geraakt door kangoeroe

Coureur Coen Hartjes: "Ik schrok ontzettend. Ik zag de kangoeroe vanuit de berm springen. Het ging heel snel en ik had geen tijd meer om te remmen". De zonneauto raakte de staart van de kangoeroe. Na controle van de zonneauto bleek dat er geen schade was opgelopen. Teamleider Irene van den Hof: "Het had verkeerd kunnen aflopen. Ik zag onze droom al in diggelen vallen… Gelukkig maken we gebruik van licht, oersterk, snel én veilig hightech materiaal. Dit incident bewijst hoe belangrijk dat laatste kenmerk is".

Kangoeroes hebben een lange, gespierde staart. De staart raakte de rechtervoorzijde van de zonneauto. Het incident had de deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge serieus in gevaar kunnen brengen. Na een uitgebreide controle, bleek er geen schade te zijn opgelopen. De coureur gaf aan door te willen rijden. De rest van de dag heeft het Twentse solarteam nog testen kunnen uitvoeren en verder kunnen voorbereiden voor de Bridgestone World Solar Challenge die over 12 dagen van start gaat.

World Solar Challenge

Op 18 oktober staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, een prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2015. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd. 

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

2 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

2 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

3 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

3 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

3 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

3 dagen ago