Zelfrijdende koffer

De lange hete zomervakantie ligt alweer een tijdje achter ons. Wat was het mooi, maar wat was het ook vermoeiend om met al die (te) volle koffers te slepen. Misschien moeten we de volgende vakantie toch eens denken aan de Modobag, een gemotoriseerde en zelfrijdende koffer, waar je gewoon bovenop springt om te kunnen meerijden. Laat je bagage het werk doen!

De Modobag is een revolutionair stuk gemotoriseerde handbagage, bedacht door de uit Chicago afkomstige ondernemer en enthousiaste reiziger Kevin O’Donnell. Hij kwam op het idee toen hij zijn kinderen op zijn koffer voorttrok op de luchthaven en vroeg zich af: ‘Waarom kunnen we niet op onze bagage rijden, en ons op die manier sneller verplaatsen met minder stress?’ Samen met zijn ‘motorvriend’ Boyd Bruner werkte hij het idee verder uit om reizen functioneler en leuker te maken.

Snel oplaadbaar
Het gaspedaal en precisieremmen zijn te bedienen via het gemakkelijk toegankelijke telescoopstuur. De aangepaste high-performance polyurethaan wielen hebben overal hoogwaardige afgedichte lagers. De stevige ergonomisch ontworpen, quick release en antislip voetsteunen zorgen voor stabiliteit en comfort. State-of-the-Art lichtgewicht lithiumbatterijen maken meer dan 4.000 volledige laadcycli mogelijk. De Modobag is voor 80% op te laden in 15 minuten en  volledig binnen 2 uur. Het maximale gewicht van de berijder mag 115 kilo zijn.

Innovatief en spannend

De koffer kan zo’n 10 kilometer ‘reizen’ op een volle accu, met een snelheid tot bijna 13 kilometer per uur. De Modobag is licht van gewicht en wordt geleverd met dubbele USB-oplaadpoorten voor je elektronica en optionele GPRS-GSM tracking. Kevin O’Donnell is overtuigd van het succes van zijn vinding. "Modobag is een van de meest innovatieve en spannende ontwikkelingen in de reisindustrie sinds rollende koffers werden geïntroduceerd in de jaren 70. Ik heb de Modobag getest op drukbezochte luchthavens, waaronder O’Hare, JFK en LaGuardia. Van onervaren reiziger tot ervaren stewardess, er is brede overeenstemming dat Modobag zal helpen reisfunctionaliteit en plezier te maken. Waar voorheen reizigers met zware koffers hijgend en rennend het vliegveld moesten doorkruisen om hun verbinding te halen, kunnen ze nu op tijd zijn, op hun Modobag." De Modobag is te koop voor 1.495 dollar. Voor dat bedrag kun je ook een leuke vliegvakantie boeken, maar dan moet je natuurlijk wel met je eigen koffers sjouwen…

Lees hier meer over de modobag.

Maak een virtueel ritje op je koffer: