Categories: Actueel

Yokogawa distribueert GasSecure draadloze gasdetectoren

Steeds meer bedrijven verbeteren de veiligheid van hun procesomgeving door verouderde detectiesystemen te vervangen door draadloze gasdetectoren. Ze maken bekabeling overbodig, waardoor de installatie eenvoudiger en goedkoper is. Met de nieuwe samenwerking kan Yokogawa beter op deze ontwikkeling inspelen. Daarnaast combineert GasSecure als onderdeel van de overeenkomst de verkoop van de eigen gasdetectiesystemen met die van Yokogawa’s draadloze veldsystemen.

De gasdetectoren van GasSecure detecteren lekkages van koolwaterstofgas dat explosies kan veroorzaken. Kenmerken zijn een hoge betrouwbaarheid, hoge beschikbaarheid en gering energieverbruik.

Gasconcentraties worden met een responsetijd van 5 s infrarood gemeten en draadloos naar een host-monitoringsysteem verzonden. De ISA100 draadloze netwerkmogelijkheid en het gebruik van redundante communicatie tussen detector en monitoringsysteem maken de detectors uiterst betrouwbaar. De betrouwbaarheid van de gasdetectoren is vergelijkbaar met die van draadgebonden alternatieven.

De optische oppervlakken van de gasdetectoren zijn verwarmd waardoor condensatie wordt voorkomen en ze toepasbaar zijn in zeer vochtige omgevingen. De beschikbaarheid is dan ook onder alle omstandigheden -van tropisch tot arctisch- uitstekend. De toegepaste drievoudige infrarood-golflengtetechnologie is zeer stabiel en maakt kalibratie gedurende de levensduur van het product overbodig.

Dankzij het gebruik van micro-elektromechanische systeemtechnologie is het gemiddelde energieverbruik slechts 5 mW. De levensduur van de batterij is daardoor veel langer dan die van andere gasdetectoren met batterijvoeding.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

20 uur ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

21 uur ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

22 uur ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

22 uur ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

24 uur ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

24 uur ago