WSTS voorspelling halfgeleidermarkt voorjaar 2024

De World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) heeft haar nieuwste voorspelling voor de wereldwijde halfgeleidermarkt vrijgegeven, waarin een robuuste groei in 2024 en 2025 wordt verwacht.

WSTS heeft zijn voorspelling voor het voorjaar van 2024 naar boven bijgesteld en verwacht een groei van 16,0 procent in de wereldwijde halfgeleider markt ten opzichte van het voorgaande jaar. De bijgewerkte marktwaardering voor 2024 wordt geschat op US$611 miljard. Deze herziening weerspiegelt een sterkere prestatie in de laatste twee kwartalen, met name in de computer eindmarkten.

Dubbele cijfers

Voor 2024 wordt verwacht dat voornamelijk twee categorieën van geïntegreerde schakelingen de groei van het jaar zullen aansturen met dubbele cijfers: Logic met 10,7 procent en Memory met 76,8 procent. Daarentegen wordt verwacht dat andere categorieën zoals Discreet, Opto-elektronica, Sensoren en Analoge Halfgeleiders een daling met enkele cijfers zullen ervaren.

De regio’s Amerika en Azië-Pacific zullen naar verwachting aanzienlijke groei zien, met toenames van respectievelijk 25,1 procent en 17,5 procent. Europa daarentegen zal naar verwachting een marginale groei van 0,5 procent vertonen, terwijl Japan een lichte daling van 1,1 procent voorspeld krijgt.

Vooruitzicht 2025: Voortdurende Solide Groei

Vooruitkijkend naar 2025, voorspelt WSTS een groei van 12,5 procent in de wereldwijde halfgeleider markt, met een geschatte waardering van US$687 miljard. Deze groei zal naar verwachting voornamelijk worden aangedreven door de Memory en Logic sectoren, die op schema liggen om in 2025 elk boven de US$200 miljard uit te komen, wat een opwaartse trend van meer dan 25 procent voor Memory en meer dan 10 procent voor Logic betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Alle andere segmenten zullen naar verwachting groeipercentages met enkele cijfers noteren.

In 2025 zullen alle regio’s naar verwachting blijven uitbreiden. Amerika en Azië-Pacific zullen naar verwachting hun dubbele groeicijfers op jaarbasis handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *