WoTS: Nominaties TechAward bekend

Ook dit jaar word er weer een TechAward verkiezing gehouden tijdens de World of Technology & Science (WoTS). De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: World of Automation – Motion & Drives, World of Laboratory en World of Electronics.

De prijsvraag biedt exposanten de kans om innovatieve producten of technologieën extra onder de aandacht te brengen. Net als elk jaar konden bezoekers van de beurssite stemmen. Nieuw ten opzichte van eerdere edities is dat de professionele vakjury een prominentere rol heeft in het aanwijzen van de winnaar. De jury kiest zowel de vier genomineerde noviteiten per categorie (rekening houdend met stemvoorkeuren van de bezoekers), als de winnaar per categorie. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 4 oktober tijdens de exposantenborrel.

De twaalf genomineerde noviteiten worden tentoongesteld in de op de beursvloer en in de TechAward galerijen. Deze galerijen zijn hier te zien:
– World of Automation – Motion & Drives in hal 10 op stand B004
– World of Laboratory in hal 7 op stand B002
– World of Electronics in hal 11 op stand F002

Nominaties World of Automation – Motion & Drives

– Bronkhorst – ES-FLOW flowmeter
De ES-FLOW flowmeter maakt gebruik van ultrasonic wave technology waardoor het mogelijk is om kleine vloeistofdebieten (<1500 ml/min) nauwkeurig te meten. Bij een traditionele ultrasone flowmeter wordt voor de meting gebruik gemaakt van het dopplereffect of van looptijdverschil. Deze technieken zijn goed geschikt voor pijpleidingen met een diameter > 2,5 cm, echter voor kleine vloeistofdebieten onnauwkeurig.
– Endress + Hauser – Inlijn zelf kalibrerende temperatuur- sensor
De iTherm TrustSens temperatuuropnemer met geautomatiseerde traceerbare inlijnzelfkalibratie voor de voedings-, dranken- en farmaceutische industrie, sluit aan op de FDA en/of GMP voorschriften en regels. Met een temperatuurbereik van -40 tot +160 °C, een analoge output 4 tot 20mA voorzien van Hart-protocolcommunicatie en IP67/68 of IP69K geheugen opslag voor 350 automatische zelfkalibraties.
– Procentec – Procentec Atlas
De Atlas dient voor het monitoren en diagnosticeren van een Industrieel Ethernet netwerk. De tool is ontwikkeld om downtime te voorkomen.
– Danfoss Drives – VLT Wireless Communication Panel LCP 103
– Het VLT Wireless Communication Panel LCP 103 is een draadloze communicatiemodule, ontworpen volgens de IEEE 802.11 standaard. De module moet worden aangesloten op een frequentieregelaar, waarmee het als een draadloze communicatiemodule functioneert tussen drive en telefoon of tablet.

Nominaties World of Laboratory

– Denios – Denios-Connect
De Denios-Connect monitoringtechniek controleert de functionaliteit van bedrijfsmiddelen continu. Het verzorgt 24/7 real-time risico-inventarisatie en maakt de data toegankelijk en inzichtelijk en tot op de minuut nauwkeurig historisch opvraagbaar op basis van de door de gebruiker bepaalde parameters. Geautoriseerde gebruikers krijgen via een dashboard informatie op hun computerscherm, tablet of smartphone. Het systeem werkt met plug-ins waardoor de sensoren naar wens kunnen worden afgestemd. De HIC module heeft een geheugen voor 400.000 metingen zodat er geen dataverlies optreedt bij uitval van het netwerk. Omdat het systeem beschikt over meerdere informatielagen kunnen handleidingen, technische productinformatie en certificatie documenten worden geïntegreerd, zo ook de product-data-sheets van de gevaarlijke stoffen waarmee gewerkt wordt en de P- en H- zinnen.
– Gilson International – pipet met bluetooth
Binnen laboratoria is het pipetteren op 96 wells en 384 wells nauwelijks traceerbaar. Een pipet met Bluetooth en een tablet met besturingsprogramma maken dit nu mogelijk.
– Thermo Scientific – Forma Steri-Cycle i160 met Cell Locker Systeem
Dit systeem voorkomt kruiscontaminatie bij het werken met celculturen. Daarnaast is het bij meerdere deuropeningen van een incubator moeilijk om stabiele omstandigheden te behouden. Luchtvochtigheid, temperatuur en pH waarde hebben de tijd nodig om na het openen van de deur weer te stabiliseren. Het Cell Locker Systeem zorgt voor een betere bescherming, verhoogde stabiliteit en meer flexibiliteit.
– Anaspec Solutions – Chip-DSC 10
De Chip-DSC 10 is een nieuwe Chiptechnologie in DSC instrumentatie. Dynamische differentiecalorimetrie (DSC) is een meettechniek om warmtestromen van en naar een monster te meten. Daarbij laat men met het proefmonster en een referentie samen een nauwkeurig vastgesteld temperatuurverloop doorlopen. Het energieverbruik is 90% lager dan bij de standaard DSC systemen en de totale omvang bedraagt nog geen 0.045M².

Nominaties World of Electronics

– Schurter Electronics – CDS 1
Schurter introduceert een nieuwe generatie intelligente invoersystemen met capacitieve aanraaktechnologie. De intuïtieve bediening met een vingerbeweging, wis of rotatie op de touchscreen komt overeen met die van een smartphone. Alle functies zijn vrij configureerbaar, net als de glasslayout. Alle symbolen op de softkeys kunnen worden gerealiseerd.
– A&C Solutions – Nextys DCW20
– Recentelijk heeft Nextys zijn eerste intelligente programmeerbare all-in-one batterijlader/DC-UPS /DC-DC converter gelanceerd. De Nextys DCW20 is een DC-UPS met digitale controller die kan worden gebruikt in elk DC-systeem met een nominale spanning tussen 12Vdc en 48Vdc en tot 20A.De DCW20 kan worden geïntegreerd in een applicatie via Modbus (USB- en RS-485-interface). De software zorgt voor besturing en bewaking in Windows of Android.

– Eurocircuits – PCBA Visualizer

De PCBA Visualizer visualiseert en analyseert de klantdata voor de PCB inclusief bestukking. De klantdata bestaat uit de Gerberdata voor het bord, de componentenlijst en de plaatsingslijst waar deze componenten op het bord moeten komen. Iedere klant heeft een online account en kan deze klantdata opladen en controleren. Het systeem brengt dan alle mogelijke afwijkingen aan het licht. Vermits dit alles voor de bestelling gebeurt, worden alle mogelijke anomalieën voor het bestel- en productieproces gevonden en kunnen dus gratis worden rechtgezet. De bestelling zal aldus ‘right first time’ zijn.
– Van Mierlo Ingenieursbureau – Prevals
Prevals is een hotmelt printhead met een groot temperatuurbereik en een functie om te bepalen of een nozzle faalt en deze schoon te blazen. Bij een falende nozzle kan een andere printhead tijdelijk zijn plaats overnemen en weer terugspringen als de eerste nozzle weer werkt. Dit is vooral bij roll-to-roll applicaties van belang. Voor materiaalonderzoek is een goede viscositeit nodig. Daarvoor zorgt de extended temperaturerange. De Prevals opstelling is ook ook geschikt voor multi materiale applicaties.