WNF Cleantech Symposium

Op maandag 9 mei organiseert het Wereld Natuur Fonds (WNF) samen met ondernemingsorganisatie FME-CWM en Eneco het symposium ‘Nederland: op naar de cleantech wereldtop!’. Het symposium zal plaatsvinden in het Hilton Hotel te Amsterdam en vormt de aftrap van het Europese Cleantech Forum dat tot en met 11 mei door de internationale Cleantech Group wordt georganiseerd.

Het WNF wil laten zien hoe Nederland als klein landje het verschil kan maken om onze kostbare natuur te beschermen tegen klimaatverandering en een leefbare aarde te behouden voor toekomstige generaties. Als rijk en kennisintensief land kan Nederland een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen en exporteren van schone technologie-oplossingen die de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd terugdringen. 

Naar top 10 

In november 2009 werd het eerste cleantech symposium georganiseerd. Samen met bedrijven, politiek en de financiële sector is toen een eerste stap gezet om te bouwen aan een toonaangevende cleantech industrie.  Nederland stond toen op 17e plaats in de wereldwijde cleantech top, de doelstelling is om Nederland in 2015 in de top 10 te positioneren. Waar staan we dit jaar? En welke barrières ondervinden de spelers in deze sector?

Tijdens het symposium op 9 mei wordt een inspirerend gezelschap uit het bedrijfsleven, de politiek en de financiële sector bij elkaar gebracht om verder te bouwen aan een succesvolle cleantech sector. Met interessante sprekers, debat en de resultaten van het Clean Economy Living Planet 2011 rapport wordt invulling gegeven aan deze dag. Ook wordt weer de WNF Cleantech Star uitgereikt aan een Nederlands bedrijf dat op een structurele manier bijdraagt aan de wereldwijde terugdringing van CO2-uitstoot. Deze aanmoedigingsprijs werd in 2009 gewonnen door Priva.

Deelnemers aan het symposium ontvangen een kortingscode op deelname aan het programma van het Cleantech Forum Amsterdam  dat op 10 en 11 mei zal plaatsvinden.

Lees ook de brochure.