EO

Ken je die mop van die man die naar Parijs ging?

14 september 2021 om 18:55 uur

Foto: www.vperemen.com

Toen mij enkele weken het toch al wel een beetje verwachte nieuws bereikte over het wederom niet doorgaan van een fysieke Electronics & Applications beurs ging er in mijn geheugen een luikje open, dat sinds die met terugwerkende kracht als behoorlijke traumatisch ervaren gebeurtenis potdicht heeft gezeten.

 

Ik neem jullie mee naar een les Frans, in het vierde jaar van mijn middelbare school. De opdracht om voor de hele klas een mop in het Frans te vertellen had ik minutieus voorbereid. Door hem zo kort en eenvoudig mogelijk te houden, dacht ik, zou ik er gemakkelijk van afkomen. De mop die mij direct binnenviel, kwam uit een zelfs voor mijn jeugd al gedateerde setting, de Snip en Snap revue (die van ‘het is niet mijn broer, maar toch de zoon van mijn vader'). Hij luidde: ‘Ken je die mop van die man die naar Parijs ging? Nee? Hij ging niet!'


Trots dat ik zonder al te veel haspelen iets in de trant van ‘vous connaissez la rigolade de l'homme qui est allé à Paris ? Non? Il ne l'a pas fait!' had opgedreund en ook nog een pauze tussen de eerste zin en ‘non' had laten vallen (bonuspunten!) en de hele klas in een deuk lag, wilde ik deze ultieme prestatie al op mijn palmares bijschrijven. Ik had echter niet op de leraar gerekend, die mij, met een blik die in een Harry Potter film niet zou misstaan, meewarig aankeek. Hij begreep de mop niet. Ik herhaalde de mop, niet één, maar twee keer. Nog steeds geen signaal van een kwartje dat ergens valt. De klas lag inmiddels helemaal dubbel, zeker toen ik in mijn beste Frans de mop probeerde uit te leggen. Uiteindelijk mocht ik de doodzonde van Nederlands praten begaan, maar zelfs toen was er weinig begrip: een dikke onvoldoende. Merci! Lekker voor je zelfvertrouwen!


In de berichtgeving over het uitstel van de E&A tot nader order is het ook onzekerheid troef. Ik citeer: ‘Er is momenteel te veel onzekerheid over de regelgeving rondom de coronaproblematiek richting het najaar. Daar speelt met name de 1,5 meter maatregel een belangrijke rol: onze leden, exposanten en bezoekers kunnen zo geen goede beurservaring opdoen. Deze onzekerheden spelen ook een rol op het te verwachten bezoekersaantal en de daarvoor benodigde bezoekerswerving. Daarnaast geeft de enquête gehouden onder de exposanten geen doorslaggevend positief beeld over een beurs in hybride vorm of in fysieke vorm in november.'


Droevig word ik van de slotzin: ‘Onze teleurstelling is uiteraard groot dat E&A 2021 niet kan plaatsvinden.' Ik ken nog wel een leuk mopje à la Snip en Snap om de stemming wat op te beuren; iets van ‘ken je die mop van die beurs in Utrecht...'. Vraag mij niet om hem uit te leggen. Heads up, en tot 2022!?

 

Richard Bezemer,
Hoofdredacteur Elektrodata

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden