EO

Gaan we met z’n allen of blijven we toch maar thuis?

13 oktober 2021 om 18:45 uur

Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

Ik wil toch nog even kwijt dat ik een behoorlijk katterig gevoel heb overgehouden over het op een best wel laat moment afblazen van de Electronics & Applications, de eerste grootschalige elektronicabeurs in Nederland die sinds lange tijd weer fysiek zou plaatsvinden. Extra tijd ingepland om een extra dikke Elektro-Data te maken, het thuisfront tegen mij in het harnas gejaagd omdat in-augustus-op-vakantie-gaan een absolute no-go was, al lekker opgefokt om de afsluitende twee-weken-sprint te maken om alles op tijd naar de drukker te krijgen, en dan komt er zo’n domper-mailtje binnen. Dat je zo rond het bij-iedere grote-beurs-special-gevoel van deze-keer-gaan-we-het-echt-niet-redden alles uit je handen kunt laten vallen, was trouwens ook wel een fijne opluchting-ervaring, maar dit terzijde.

 

Inmiddels zijn we weer een ruime maand verder en is het eerste grootschalige elektronicatreffen bij de WoTs over een daar-hoef-ik-mij-nu-nog-niet-druk-over-te-maken tijd gepland.


Op kortere termijn staan wel wat kleinere events voor de deur, die -hang de vlag maar uit!- fysiek te bezoeken zijn. Als eerste is dat het D&E (Design Automation & Embedded Systems) event op 10 november in Eindhoven (zie ook verderop in deze Elektro-Data). Zoals gebruikelijk met een bomvol lezingenprogramma en een goed gevuld beursvloertje, dus niets wat een grote opkomst in de weg staat, zou je zeggen.


Maar niets is meer hetzelfde sinds de corona-pandemie zijn hydra-kop heeft opgestoken. Dan denk je dat alles onder controle is, en stijgen de besmettingscijfers en/of ziekenhuisopnames plotseling toch weer, en moet je je in allerlei bochten wringen om je event nog enigszins door te kunnen laten gaan. Wat betreft D&E ben ik vandaag (13 oktober) nog vol goede moed, al gaat het qua besmettingen en ziekenhuisopnames al wel weer de verkeerde kant op.


Tot een lockdown zal dit niet snel meer leiden, maar de beslissing om toch maar niet naar Eindhoven af te reizen op 10 november (drukke trein, veel mensen bij elkaar) is dan zo gemaakt. Dat wordt nog eens in de hand gewerkt door de hybride opzet van het event: je kunt vanachter je bureau ook de lezingen volgen! Voortbordurend op de naar mijn inschatting best wel succesvolle eerdere digitale events is het een prima idee om zo te voorzien in een groter publiek voor de sprekers. Maar maak je het daarmee ook de voor de twijfelaars niet te gemakkelijk om alsnog niet te gaan? Extra belonen dus die wel-komers. Luxe broodjes, uitgebreid bittergarnituur tijdens de borrel, niet te versmaden acties van exposanten. Trek ze over de streep!

 

Richard Bezemer,
hoofdredacteur Elektrodata

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden