EO

Vooroordelen

24 september 2020 om 14:26 uur

Foto: kisistvan77 via Pixabay

Je wordt voor minder gelyncht tegenwoordig, maar vooruit. Tot mijn schaamte en schande moet ik bekennen dat ik niet vrij ben van vooroordelen. Welke dat allemaal zijn? Wachten wat welke actiegroep volgende week tot vooroordeel benoemt. Terwijl ik echt dacht dat als je marketing en/of communicatie hebt gestudeerd je echt gewoon zo bent.

 

‘FME is officieel de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Wilt u zo vriendelijk zijn bij het quoten van FME deze benaming te gebruiken? Veel dank alvast en fijn weekend!' Deels vetgedrukt.


Waar gaat dit over? - is dan mijn eerste reactie. En eigenlijk ga ik er dan van uit dat de inhoud door de verzender minder belangrijk wordt geacht dan de vorm. Zoiets als een bewindspersoon van - ik noem maar - Justitie - die in het ‘nieuwe normaal' mensen een hand geeft of zijn schoonmoeder omhelst. Dan kan je toch niets meer serieus nemen wat door zo'n heel ministerie wordt bedacht? Gelukkig kon ‘Shownieuws' - de naam zegt veel - ons van deze misstappen op de hoogte brengen.


Dat andere bericht dus. Want ondanks al mijn vooroordelen ga ik toch voor de inhoud. Kortgezegd, de FME, officieel de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie - zo goed? - is blij met de derde Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. Wat zou dat trouwens gekost hebben? Zo'n pakkend acroniem als NOW.


De ondernemersorganisatie voor u weet wel is vooral blij met de verruiming van het budget en de inspanningsverplichting voor werkgevers om medewerkers te laten bij- en omscholen. Hartgrondig mee eens. Een leven lang leren. Als het je gegeven is.


Maar de vreugde was van korte duur. De laatste zin: ‘Werkenden klaarstomen voor de banen van de toekomst komt nu steeds meer in het hart van het herstelbeleid terecht'. Dat ligt niet aan de ondernemers- organisatie van ja, dag! - de maatregel is voor de werkenden. Maar het is te hopen dat het zicht op die baan in/van de toekomst niet alleen geldt voor degenen die dan (nog) een baan hebben.

 

Een CBS-bericht met de kop ‘Coronacrisis leidt tot ongekende daling aantal banen' belooft weinig goeds. Minder banen, minder werkenden. En dan? Afgeschreven? Want als je geen werk hebt in Nederland ligt dat toch echt aan jezelf.

 

Robin Zander, Hoofdredacteur Aandrijven en Besturen

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden