EO

Digitale vakevents: het nieuwe normaal?

08 juni 2020 om 11:13 uur

Digitale vakevents: het nieuwe normaal?

Ik was toch wel enigszins verrast toen FHI in de loop van de maand mei aankondigde dat de WoTS dit jaar niet doorgaat en is verplaatst naar 2021. Het zal zeker geen gemakkelijke beslissing zijn geweest. Maar ja, je moet wat in deze onzekere tijden en we zijn niet allemaal Amsterdam Dance Event, dat –een paar weken later gepland dan onze WoTS (toch wel een beetje het Dance Event van de vaderlandse vakbeurzenwereld)– er (stand van zaken 26 mei) nog gewoon van uit gaat dat alles, weliswaar in aangepast vorm, door zal kunnen gaan. Waarom kunnen/willen/mogen/durven wij dat dan ook niet?

 

Maar goed 2021 dus. Hebben we weer iets om naar uit te zien. Al vraag ik mij wel af of er dan nog wel behoefte is aan een fysiek event. Want er zijn in de afgelopen maanden talloze initiatieven ontwikkeld rond digitale events, waar helemaal niets verkeerds aan is. Zo bezocht ik voor deze Elektro-Data met veel plezier de OCP Virtual Summit om er Rittal en ZutaCore ‘live' hun ‘direct chip cooling'-oplossingen te zien presenteren. Daar kon ik ook lekker chillen in de perskamer en via een chatfunctie een praatje aanknopen met collega's, die ook digitaal aanwezig waren.

 

Verder had ik de afgelopen maanden moeiteloos iedere dag kunnen vullen met het bekijken van webinars. Ook FHI laat zich op dat gebied niet onbetuigd door het Power Electronics event in digitale vorm te laten plaatsvinden, uitgesmeerd over de week an 18 juni, de aanvankelijk geplande datum van het fysieke event.

 

Bij het schrijven van dit redactioneel is nog niet bekend hoeveel webinars er de¬ nitief zullen worden ingepland. Het is wel duidelijk dat je met zo'n digitaal event de lat een ink stuk hoger legt dan bij een los webinar. Dat is aan een geoliede (en gelouterde) seminar-machine als FHI wel besteed, zo is mijn indruk op gepaste afstand als mediapartner en als informatiesuperslurper en -superspreader.

Vooruitlopend op het succes van de digitale Power Electronics (goede inhoudelijke webinars, veel deelnemers) kan ik mij voorstellen dat dit stramien naar meer gaat smaken. Sterker, dat de effectiviteit en ef¬ ciency zo goed uitpakken dat een groeiend antal exposanten/leveranciers zich minder zal willen richten op fysieke events en ook dat bezoekers/deelnemers er de voorkeur aan geven om in een paar uurtjes vanachter hun pc te worden bijgepraat in plaats van een hele dag op pad te gaan.

 

Voordat je het weet kunnen we dan in een half gevulde trein naar een half gevulde Jaarbeurs. Dat gaat hem niet meer worden.

 

Richard Bezemer,

Hoofdredacteur Elektro Data

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden