EO

Temperatuur

26 maart 2020 om 13:27 uur

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Wegens weinig accounts op sociale media, wil de nodige opwinding in het publieke domein nog wel eens aan mij voorbijgaan. En dat ligt dus niet aan de plek waar ik woon, zoals een van mijn collega’s opmerkte, en dat daar gewoon alles wat later gebeurt. In het geval van de coronaconsternatie zou dat nu niet zo erg zijn. Hebben we hier wat meer tijd om op een oplossing te wachten.

 

Maar er is natuurlijk geen ontkomen meer aan. De dag voor AB naar de drukker gaat, komt het bericht binnen dat de Hannover Messe naar juli gaat. Een dag eerder had de organisatie van ESEF/TechniShow laten weten van eind maart naar begin september te gaan. Jammer genoeg was dat dan net even te laat om de aandacht die in een andere publicatie van de uitgeverij aan ESEF was besteed te vervangen. Maar goed, ook in deze AB gaat het niet helemaal goed.

 

Nu is het op dit moment niet de vraag of er nog afzeggingen komen, maar alleen wanneer organisaties in en buiten Europa de knoop doorhakken. Overigens ging 3Dprint-evenement RapidPro in Veldhoven begin maart wel gewoon door. En wie in Honolulu woont en geen fan is van Mariah Carey boft: ze komt niet. Maar dit terzijde.

 

Congressen, beurzen en evenementen zijn een ding, maar inmiddels komen wel steeds meer meldingen dat ook de industrie het goed te pakken zou kunnen krijgen. Wie aan klanten in de getroffen regio's wil leveren, kan zijn lol op. Zie het daar maar te krijgen als alles op slot zit. Ik las in een bijdrage van Maureen de Haan van ‘agrifood' machinebouwersclub GMV over Kiremko, dat niet weet hoe het zijn frietlijnen in China moet krijgen.

 

Wie voor componenten en onderdelen afhankelijk is van partners of leveranciers in Noord-Italië of China heeft het wellicht ook al lastig. Ook als je in China zelf zit. Op de website van de Nikkei Asian Review lees ik het bericht dat Tesla oudere en langzamere ‘autopilot' chips in zijn Chinese Model 3 heeft gestopt die ze in Shanghai maken. Vanwege problemen in de toeleverketen door het coronavirus. Ze gaan ze in april vervangen. Elon zelf schijnt ook weer een cryptische duit in het zakje te hebben getwitterd. Heeft iemand zijn temperatuur al opgenomen?

 

Robin Zander, Hoofdredacteur Constructeur en Aandrijven&Besturen

 

Product van de maand

RSS
Encoder WDGR - de incrementele redundantie

Het hoeft niet altijd SIL te zijn ... de incrementele redundante encoder WDGR.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden