EO

Serieus

20 februari 2020 om 08:18 uur

Serieus

Ik heb altijd al een zwak gehad voor onzin, mits enigszins overtuigend gebracht. In de tijd dat je het uitsluitend moest doen met gedrukte media, radio en televisie was het natuurlijk wel behelpen. Dan was het weer een maand wachten op de volgende editie van – ik noem maar wat – ‘De Juinensche Courant, het nieuwsblad voor Groot-Juinen (w.o. Zeulen, Deil, Ter Weksel, Juinerbroek, Den Eng, Remmerden, Slaepstede, Trichterhuizen en De Mars)’. Of iemand was bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten geweest en kwam terug met een nummer van het tijdschrift Weekly World News.

 

Beide zijn tegenwoordig op internet te vinden. Van het nieuws van vandaag uit Juinen blijven we helaas verstoken. Dus hoe het nu met wethouder Hekking is? Maar Weekly World News is inmiddels weer actief online. Ik lees dat ze ook streven naar een gedrukte editie, maar dat zou zo maar nepnieuws kunnen zijn.


Wel weet ik dankzij de online editie dat astronomen hebben ontdekt dat de aarde én plat én rond is, en zeker acht senatoren, democraten en republikeinen in de VS eigenlijk ‘aliens' zijn. Nu zijn hun ouders wel afkomstig van elders, maar zelf zijn ze Amerikaans staatsburger. Ze zijn tenslotte in de VS geboren. En daarom mogen ze ook senator zijn.


Recent zijn archeologen er bovendien achter gekomen dat David een pistool heeft gebruikt om Goliath te doden. Nu robots steeds vaker opduiken in het huishouden, zijn ook de eerste exemplaren van de ‘couch robot' al gesignaleerd. Het blijkt dat die nog beter kunnen bankhangen en luier zijn dan de mens.


Maar wat is waar? Het is er met internet en de technologie van nu niet eenvoudiger op geworden. Mensen, ook onze beleidsmakers, nemen het nieuws nauwelijks nog serieus. Kijk naar de plastic draagtasjes die nu elk land zo ongeveer wil verbieden. Ik heb nog geen enkele goede levenscyclusanalyse gezien die de alternatieven doorrekent. Of linnen zo milieuvriendelijk is. Maar los daarvan. Die draagtasjes hebben ze in Californië in 2010 ook proberen te verbieden. Als het al gelukt is, dan is niet zonder slag of stoot gegaan. Dat u het dan maar weet. Leest u het hier zelf maar, als u mij niet gelooft.

 

Robin Zander
r.zander@mybusinessmedia.nl

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden