EO

Geheimzinnig bezoek op de Electronics & Applications

18 juni 2019 om 15:01 uur

Geheimzinnig bezoek op de Electronics & Applications

Een leestafel met wat Elektro-Data’s, en een lekker kopje koffie. Veel gekker hoef je het als uitgever op een beurs als de E&A niet te maken om veel bezoekers op je stand te krijgen, wat kan leiden tot inspirerende ontmoetingen. Met ‘vaste’ gasten die je om de twee jaar tegenkomt, om te constateren dat ‘we er nog steeds zijn’.

 

Complimenteus waren twee gasten, die op de laatste dag van de beurs aanschoven. En ook heel geheimzinnig, maar daar over later. "Heeft iedereen hier een blauw pak aan?", was de snedige openingszin -mijn collega en ik zaten blauwgepakt naast elkaar- van een gesprek, dat een hele vreemde wending kreeg. In eerste instantie ging het over ‘vroeger, toen alles beter was'. Het oud zeer gold in dit geval netvervuiling. Om het kort samen te vatten: het is een grote puinzooi en het wordt steeds erger; de overheid handhaaft niet en alles loopt in de soep. Zie bijvoorbeeld het mobilofoonsysteem 2000. De heren zijn beide ook zendamateurs, en verbazen zich erover dat je tegenwoordig met allerlei Chinese zooi aan de slag kunt. Niemand die nog controleert, niemand die nog handhaaft.

 

Dat de mannen wisten waar ze over spreken bleek uit een anekdote over kortsluittesten die ze hadden uitgevoerd voor de Betuwelijn. ‘De Roemeense locomotief die daarbij werd gebruikt was niet kapot te krijgen, maar menig besturingskast is bij al dat testgeweld de lucht ingevlogen. De oplossing, die niet van mede-testers van gerenommeerde testinstituten kwam, maar van onze leestafelgenoten, was even simpel als doeltreffend: sla rondom iedere kast op het traject enkele geleiders metersdiep in de grond. Aldus geschiedde, ‘and the rest is history'.

 

Of niet, want toen begon het gesprek pas. Over het ‘ongeluk' van Maarten van Traa, Zalm in Libië, Bouterse in Brazilië, de moeder van Rutte: alles is één groot complot volgens het geheimzinnige (de badges werden zorgvuldig buiten beeld gehouden) bezoek, dat ook nog eens dichtbij Thierry en Pim verkeert/verkeerde.

 

Richard Bezemer

hoofdredacteur Elektrodata

 

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden