EO

Sigarenbandjes

23 oktober 2018 om 12:20 uur

Sigarenbandjes

Met de traditionele uitroep ‘O’zapft is’ en het aanslaan van het eerste fust, heeft Dieter Reiter – de burgervader van München – op 22 september het Oktoberfest geopend. Aan het eind van de festiviteiten op 7 oktober heeft de op de ‘Wiesn’ verzamelde menigte tegen de 8 miljoen ‘Maß’ weggewerkt. ‘Tik ‘m aan, ouwe!’, denk ik dan. Want dan heb je het over pakweg evenveel liter bier – uitsluitend van de zes Münchener brouwerijen. En ook dat schijnt traditie te zijn, dat flink aantikken met een ‘Stein’, zeg maar een aardewerken pul van een liter.

 

GE Additive had de 185-ste editie van het Oktoberfest van dit jaar aangegrepen om met een in titaan geprinte Stein op de proppen te komen. Dat werd meteen voor ‘oud nieuws' uitgemaakt door een lezer, maar dat moet u zelf maar even opzoeken.


Ik ben overigens nog nooit op het Oktoberfest geweest, maar het klinkt in elk geval als een beter feestje dan ‘Stoptober'. Niks ten nadele overigens van alle rokers die een dergelijk steuntje in de rug verdienen. Ik heb zelf ook gerookt en stoppen is moeilijker dan je denkt. Maar de beloning als het lukt is geweldig. Misschien dat ‘Toptober' daarom een motiverender benaming is. Maar goed.


Dat van roken in zeker zin toch nog iets goed kan komen, bleek trouwens op 3 oktober in Eindhoven. Daar had de officiële opening plaats van de nieuwe fabriek van 's lands 3D-metaalprinttrots Additive Industries. ‘Nieuw' met gevoel voor historie. Want op de locatie op Strijp-T hebben ooit de wiegjes van bijvoorbeeld ASML en FEI gestaan - bij ‘mama' Philips.


En dan lijkt het niet meer dan vanzelfsprekend dat je binnen nu en vijf jaar een positie in de top 3 van metaalprinterfabrikanten wilt hebben veroverd. Want als er vijf jaar geleden niets meer was dan een visie - die nu bekend staat als de MetalFAB1 - en oprichters Daan Kersten en Jonas Wintermans werd gevraagd hoe respectievelijk een consultant en een bankier dachten ooit succesvol te worden?


Nu is het op het platteland gebruikelijk dat dames vragen hoeveel stalraampjes je boerderij heeft. Dan weten ze namelijk of de boer een beetje in goede doen is. Bij Wintermans en Kersten moet je ze met hun herkomst uit tabaksfamilies waarschijnlijk vragen hoeveel sigarenbandjes ze vroeger hebben gespaard.

 

Robin Zander

hoofdredacteur constructeur
R.Zander@Mybusinessmedia.nl

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden