EO

Prijs

11 oktober 2017 om 15:14 uur

"Dit is misschien een beetje een Engels dingetje, maar ik had nooit gedacht dat ik een waterkoker nodig zou hebben die verbonden is met internet. Maar Philips vindt dus van wel. En daarvoor brengen zij mij het vorstelijke bedrag van 89 pond en 99 pence in rekening. Wat op dit moment ongeveer gelijk staat aan 12 euro." Aldus Dave Falkingham, vooral Yorkshireman maar ook nog ‘senior sales director Northern Europe' bij Dassault Systèmes-dochter SolidWorks. Zijn evaluatie van de Brexit is voor een Yorkshireman niet vreemd. Een zinsnede uit het motto van deze Noord-Engelse regio schijnt tenslotte te zijn: ‘Eyt all, sup all, pay nowt' - Eet het allemaal op , drink het allemaal op, betaal niks.

 

Dave is in Nederland vanwege de nieuwe release van het 3DCAD-pakket en gaat nog even verder: "Ik had nooit gedacht dan mijn waterkoker, verbonden via wifi met mijn thuisnetwerk, mij zou gaan vertellen welke temperatuur het water heeft bereikt of wanneer het bijna kookt. Normaalgesproken hoor ik dan ‘klik' en weet ik dat het kookt. Maar we kopen dergelijke dingen allemaal. Maken bedrijven ze nu omdat wij ze willen kopen of kopen wij die dingen omdat bedrijven ons in die richting dwingen?"

 

Dit was natuurlijk niet de boodschap waar Dave ons - de vaderlandse vakpers aangevuld met een Vlaming - mee naar huis wilde laten gaan. De boodschap die uit dat verhaal naar voren kwam, en dat van ‘territory technical manager' Maykel van Oirschot, was dat de 2018-editie van het pakket bijvoorbeeld weer beter omgaat met CAD-bestanden van derden, en weer meer werkt maakt van het vereenvoudigen van de stap van ontwerp naar productie. Bijvoorbeeld met CAM voor iedereen en het gebruik van exportfunctionaliteit inclusief ‘Product & Manufacturing Information'. Maakinformatie dus.

Uit een recent onderzoek van engineering.com is het importeren en exporteren van bestanden ergernis nummer 2 onder CAD-gebruikers. Wat een CAD-pakket kost, staat op de eerste plaats en ‘brons' gaat naar onvoldoende gebruiksgemak. Net naast het podium: de moeite die het kost personeel te vinden dat kan lezen en schrijven met het pakket dat nét zij gebruiken.

 

Het rapport is trouwens gebaseerd op onderzoek onder 230 ‘product design professionals' die Autodesk, Creo, NX, Solid Edge of SolidWorks als primair CAD-pakket gebruiken. Nu is die laatste ook sponsor van het onderzoek. Dat kan zijn omdat ze toch al wisten dat zij op drie van de vier ergernissen ‘laag' scoren onder hun gebruikers. Niet op prijs trouwens. Vast weinig gebruikers in Yorkshire dan.

 

Robin Zander

r.zander@mybusinessmedia.nl

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Drie functies in één relais

Nieuwe PROTECT SRB-E-FWS-TS veiligheidsrelais modules. Meer functies in één relais: bij het nieuwe veiligheidsrelais.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden