EO

Eten & drinken

31 augustus 2017 om 15:29 uur

Ze zijn nog vers, de vakantieverhalen over zonovergoten stranden, nog onontdekte pittoreske stadjes of stoere fiets- en wandeltochten. En niet in de laatste plaats de genoten maaltijden: de producten waren er puur, de wijn was er beter (en kostte maar een schijntje) en in het fruit proefde je de zon.

 

Je zou haast vergeten dat er een hele industrietak nodig is om ons te voorzien van kwalitatief goed,  veilig en bij voorkeur ook gezond  voedsel. Dat er over die kwalificaties overigens nog volop wordt gediscussieerd kan het uiteindelijke product alleen maar ten goede komen. Om tot die producten te komen is bij de voedingsondernemingen een omvangrijk machinepark geïnstalleerd, dat moet voldoen  aan bijzondere eisen. Hygiëne, naukeurigheid, tracking en tracing zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden, net als smart, IoT en Industrie 4.0. En daar komt de engineer om de hoek kijken: de machinebouwer, de system integrator, de software-ontwikkelaar, de elektronicus - allemaal spelen ze een sleutelrol in deze (en vrijwel elke andere) innovatieve tak van industrie.

 

Het is de missie van uitgeverij Mybusinessmedia om al deze engineers van informatie te voorzien die van pas kan komen bij hun werkzaamheden. Dat gebeurt op uiteenlopende manieren - in vaktijdschriften, boeken, websites, nieuwsbrieven en ook via seminars. Speciaal voor engineers die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie en voor voedingsmiddelenondernemingen die op zoek zijn naar goede technische ondersteuning organiseren we op 3 oktober het seminar ‘Engineering in Food & Beverage'. Sprekers uit de praktijk gaan in op de drie hoofdonderwerpen van het seminar: regelgeving, (hygiënisch) ontwerp en energiebesparing.

 

Specifiek voor elektronica-engineers vind eveneens in oktober voor de negentiende maal het evenement Design Automation & Embedded Systens plaats - georganiseerd door branche-organisatie FHI. Een absolute aanrader voor ontwikkelaars die op de hoogte willen blijven van de jongste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

 

Voor beide seminars geldt hetzelfde motto: ‘voor specialisten, door specialisten'

 

www.engineersonline.nl/engineeringinfoodandbeverage

http://www.deneonline.nl/

Henk de Vries

 

 

 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Pilz lichtschermen geschikt voor de hoogste veiligheidscategorieën

PSENopt II lichtschermen zijn de eerste type 3 lichtschermen van Pilz en bieden hand- en vingerbescherming in PL...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden