EO

Internet of chips

23 augustus 2017 om 15:21 uur

Voor en door leden van FHI worden veel events georganiseerd. Tegenwoordig is Internet of Things de meest voorkomende term in de programma's. Of het nu gaat om Machinebouw, Design Automation & Embedded Systems, Industrial Ethernet, Productie Proces Automatisering, Telecom Infra of het Led evenement.

 

Dingen zelf praten natuurlijk niet met elkaar en sommige termen die nu verzonnen zijn, kennen we onder andere namen, die bij technici al veel langer rondzingen. Ik neem aan dat u niet van mij een hele beschrijving verwacht hoe al die communicatie plaatsvindt, maar dat we chips nodig hebben voor de connectiviteit is evident.

 

Op het D&E event (11 en 12 oktober 2017) benadrukken sprekers die deskundigheid en dan niet alleen over de chips. Op het niveau van de elektronica kunnen engineers al uit zoveel technologische paden kiezen, dat IoT applicaties makkelijk verschillen. In het netwerk van het D&E event zit heel veel deskundigheid.

 

Als je dan door de hele keten heenloopt en bij de gebruikers van consumentenproducten of bij de eindgebruikers in de industrie komt, dan zijn wij als maatschappij die deskundigheid van het D&E event netwerk kwijt. Als consumenten begrijpen wij dat een tablet, een smartphone of een auto communiceert met andere dingen, maar we weten niet hoe de wegen van de data verlopen.

 

Mijn vraag is nu: wie moet eens bij wie langskomen en de technologie begrijpen?

 

Als een chemische fabriek meer predictive maintenance wenst, maar twijfelt of zij hun netwerk daardoor teveel open stellen, met wie moet de technische manager dan praten: de system integrator, de systeem leverancier, de installateur, de leverancier of de fabrikant van sensoren? Of met de ontwikkelaar van de fabrikant? Of met de fabrikant van de chips die de ontwikkelaar gebruikt?

 

Om technologische kansen te benutten moeten we blijkbaar over grenzen heen.

Paul Petersen, FHI

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Pilz lichtschermen geschikt voor de hoogste veiligheidscategorieën

PSENopt II lichtschermen zijn de eerste type 3 lichtschermen van Pilz en bieden hand- en vingerbescherming in PL...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden