EO

Samenwerking in de keten

27 maart 2017 om 16:30 uur

Laat ik maar beginnen met de belangrijkste boodschap van dit stukje tekst: bedrijven in de industriële elektronica kennen een sterke samenwerking in de keten. Daar mag je als bedrijfstak trots op zijn en het biedt vooral concurrentiekracht (wereldwijd).

 

Vanuit mijn werkzaamheden voor FHI ben ik de laatste vijf jaar actief in de branche Industriële Automatisering. Onze leden leveren instrumenten, sensoren, infrastructuur, diverse apparatuur voor automatisering en systeemintegratie. De toepassingen liggen in de proces-, voedingsmiddelen- en chemische industrie, maar ook bij OEM'ers, productiebedrijven en machinebouwers. Kortom, de industrie.

 

Voor deze doelgroepen organiseert FHI een event (productie- en procesautomatisering). Op 7 februari 2017 gaf  Dick van Hees van ASML een presentatie op dat event, waar de bezoekers uit de industrie zeer enthousiast van werden.

 

Dick vertelde in een helder verhaal hoe de bedrijfsketen, de toeleveranciers, nauw betrokken worden bij het proces van ASML, om zodoende het maakgerelateerde falen te minimaliseren. Daarvoor is een sluitend model gemaakt van alle onderdelen en processen. De meeste eindgebruikers droomden van dit beeld.

 

Ik kom terug op mijn boodschap. Het getoonde proces bij ASML is alleen maar mogelijk dankzij een sterke samenwerking in de keten.

 

Dat zien wij vanuit de brancheorganisatie continu terug bij ledenbijeenkomsten, de opzet van events en de voorbereiding op Electronics & Applications. Die kracht ervaren klanten en eindgebruikers dagelijks in de keten. Dat is dus alleen maar mogelijk door intensief contact en heldere communicatie. Blijkbaar is dat een unique selling point van de bedrijfsketen voor industriële elektronica.

 

Voor een gewenste progressie in Industry 4.0 zou ik dat als randvoorwaarde benoemen en dan is er nog wat werk te doen. De presentatie van Dick van Hees is trouwens na te kijken op de site van het productie- en procesautomatisering event (http://productieprocesautomatisering.nl/)

 

Paul Petersen, FHI

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Elobau introduceert ultrasoon sensor range

Elobau introduceert een serie ultrasoon sensoren. Deze serie bestaat uit verschillende varianten: M18, M18 shortbody,...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden