Website loketmboict.nl vernieuwd

De website www.loketmboict.nl is vernieuwd. De vorige website was flink gedateerd, dus het was hoog tijd om de structuur, navigatie en vormgeving aan te passen aan de huidige internetgeneratie. Deze samenwerking tussen de kenniscentra Ecabo en Kenteq brengt kwalificaties en certificaten voor ICT-onderwijs op mbo-niveau in kaart. De informatie is gericht op (leer)bedrijven en op scholen die ICT-opleidingen aanbieden.

Op de site is nu een ingang voor leerbedrijven en scholen, elk met hun eigen informatie. Ook artikelen, nieuws en agendaitems zijn afgestemd op de bezoeker. De kwalificatiedossiers van de diverse ICT-opleidingen in het mbo worden overzichtelijker gepresenteerd en er zijn links naar RSS en LinkedIn toegevoegd. Tot slot kan men in de zogenaamde ‘blauwdruk’ de inhoud van de reguliere mbo-opleidingen vergelijken met de opleidingscertificaten van bedrijven zoals Microsoft en Cisco.

Loket MBO-ICT doet continu onderzoek naar ontwikkelingen in de ICT. De inhoud van de opleidingen moet goed aansluiten bij de praktijk op de werkplek. Twee kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, ECABO en Kenteq, hebben daarom de krachten gebundeld om te zorgen dat het mbo met een helder aanbod komt van actuele ICT-opleidingen.

Met welke nieuwe technologieën moeten mbo-ICT’ers straks kunnen werken? Is er behoefte aan nieuwe beroepen, bijvoorbeeld in de beveiliging van bedrijfsnetwerken? En worden er voor bepaalde beroepen niet minder – of meer – mensen opgeleid dan nodig? Onderzoeksresultaten bespreken we met experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Zo krijgen bedrijven de vakmensen die ze zoeken, en kunnen die vakmensen een goede start maken op de arbeidsmarkt.