Watlow neemt Eurotherm over

Watlow, een ontwikkelaar en fabrikant van industriële thermische systemen, heeft Eurotherm overgenomen, een leverancier van apparatuur, systemen, software en diensten voor temperatuur-, stroom- en procesregeling, meet- en gegevensbeheer.

Tags:
de logo's van wratlow en eurotherm

Eurotherm was een dochter van Schneider Electric. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 650 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Worthing, UK. De belangrijkste productieactiviteiten vinden plaats in Ledziny, Polen.

Rob Gilmore, CEO van Watlow, zei: “We zijn erg enthousiast over de combinatie van Watlow en Eurotherm en over de resultaten die wij op basis van deze overname verwachten te kunnen realiseren. Deze overname sluit aan bij onze visie om innovatieve thermische producten en technologieën te leveren die het concurrentievoordeel van onze klanten helpen vergroten. De combinatie van Watlow- en Eurotherm-producten en -technologieën zal nieuwe wereldwijde kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten en ons in staat stellen onze geavanceerde thermische systemen op belangrijke gebieden te concentreren.”

Watlow zal de vestigingen van Eurotherm in Worthing, UK en Dardilly, Frankrijk uitbouwen tot geavanceerde ontwikkelcentra voor het productaanbod op het gebied van elektronica en besturingen. Het bedrijf is bovendien van plan te investeren in de vestiging van Eurotherm in Polen zodat deze faciliteit kan uitgroeien tot het Manufacturing Center of Excellence van Watlow in Europa. Deze extra capaciteit en extra voorzieningen maken ook groei in andere delen van de wereld mogelijk, waaronder Amerika en Azië.

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *