Wat komt er na de IE3-motor?

De meeste eindgebruikers en producenten zijn tegenwoordig wel op de hoogte van de geldende normen op het gebied van energie-efficiency. Eindgebruikers zijn er werkelijk van doordrongen dat het inzetten van hoger rendement motoren snel economisch voordeel op kan leveren en ook nog eens de CO2-footprint kan verminderen. Machinebouwers zien een hoger rendement motor ook steeds meer als een toegevoegde waarde voor de slimme oplossing die ze bieden.

Dit moet ook wel in een innovatiegedreven economie zoals die van West-Europa. Maar wie is al bezig met de volgende stap? Het inzetten van een hoogrendement-motor alleen is nog maar een klein deel van de besparingsmogelijkheden van eindgebruikers. Voor machinebouwers is het inzetten van een hoogrendement-motor alléén niet meer onderscheidend ten opzichte van de (internationale) concurrentie.

WEG en EN motoren Nijmegen zijn al meer dan 30 jaar partners op het gebied van slimme aandrijvingen. Op het IE Motoren Event op 20 september in De Fabrique in Utrecht laten Martijn Brinks en Robert Berger van de respectieve firma’s zien welke nieuwe techniek na de IE3-motoren beschikbaar is. Ze bekijken welke mogelijkheden er zijn en of het waard is om te investeren in nieuwe, innovatieve oplossingen voor (misschien niet zo) alledaagse toepassingen.

Kijk hier voor meer informatie over het IE Motoren Event