Categories: Actueel

Wat Kickstarter voor je kan doen: 1 miljoen euro in 3 uur

Toadi zal nog tot eind juli te vinden zijn op het crowdfunding platform, dat enthousiaste ‘backers’ (steunbetogers) toelaat om jonge startups te steunen bij het tot leven wekken van hun innovatieve project. Het voordeel voor de startups is dat de backers vooraf betalen en de levering pas na de afgesproken periode verwachten. De backers krijgen korting in ruil voor hun vroegtijdige steun. Maar succes is niet voor iedereen weggelegd. Er komt een overvloed aan projecten op het platform en de meeste halen maar weinig op.

Toadi is een autonome robot die je gras kan maaien en je terrein kan bewaken. Je hoeft geen perimeter kabel te installeren en Toadi rijdt rond obstakels in plaats van er tegen, zoals de klassieke grasrobot dat doet. Hij gebruikt artificiële intelligentie en computer visie, vergelijkbaar met de technologie van Tesla.

Maïszetmeel

Toadi is de eerste robot van The Toadi Order. Oprichters Wesley Lorrez en Mike Slembrouck hebben een visie met de onderneming. "De transitie naar een duurzame wereld versnellen aan de hand van werker robots". "Met Toadi zijn we goed op weg" zegt Wesley Lorrez. "Ze wordt lokaal geproduceerd aan de hand van 3D printing en bestaat voor 81% uit maiszetmeel. Toadi kan op heden gras afrijden en ook bewaken tijdens de nacht". Dit is nog maar het begin. De toekomstige robots gaan moestuinen kunnen onderhouden of afval die door de mens werd achtergelaten opruimen.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Atlas is met pensioen – leve de nieuwe Atlas! (video’s)

De beroemde humanoïde robot Atlas is met pensioen gegaan. De hydraulische versie tenminste, want zijn…

7 uur ago

Nieuwe opleiding crop biotechnology en engineering zoekt samenwerking met bedrijven

Er komt geld voor vier jaar onderzoek door promovendi op het gebied van biotechnologie en…

9 uur ago

Flexibele elektronica uit de foundry?

De massaproductie van siliciumchips vindt plaats in foundries. Volgens KU Leuven en imec is dit…

9 uur ago

Nieuwe condensator kan elke seconde opladen, gedurende 300 jaar

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel…

9 uur ago

Waarom de fiets een hightech hoogstandje is

Het verstandshuwelijk van fiets en trein. Daarover gaat het promotieonderzoek van de 70-jarige Jan Ploeger.…

10 uur ago

Meer Heilind in Europa

Heilind Electronics Europe wil zijn  aanwezigheid in West-Europa uitbreiden. De verdeler van elektromechanische componenten, verbindings-…

16 uur ago