Wasmachine met voetpedaal

Na enkele ontwerp ‘tweaks’ is het eindelijk zover: de Drumi van Yirego is in productie genomen. Deze wasmachine met voetpedaal is gericht op klein behuisden, campers en stadsmensen die hun milieu-impact willen verminderen, en hun energierekening willen verlagen.

Yirego zegt aan de ontwikkeling al meer dan 10.000 uur te hebben besteed en een aantal belangrijke ontwerpwijzigingen heeft aangebracht sinds het eerste concept drie jaar geleden. De trommel heeft nu een handvat, zodat deze kan worden verwijderd voor reiniging, en de gebogen handgreep op het apparaat zelf zorgt niet alleen voor transport met één hand, maar dient ook als een slot om het deksel tijdens het wassen te beschermen. De huidige Drumi is ook iets kleiner dan het eerdere prototype en slechts 416 mm hoog. Installatie is niet nodig, Drumi kan overal staan of worden meegenomen naar bijvoorbeeld de tuin om de was in het zonnetje te kunnen doen.

Laden maar 

De basisprincipes zijn hetzelfde als bij het eerste prototype. De gebruiker laadt de trommel met maximaal 2,25 kg licht vervuilde kleding en voegt dan kraanwater toe (het deksel kan dienen als een kom om water in het apparaat te gieten) en wasmiddel. Het deksel wordt op zijn plaats vergrendeld en het pedaal met de voet bediend gedurende ongeveer 5 minuten. Na het openen van de afvoer om het zeepwater af te voeren, kan de gebruiker extra water toevoegen om opnieuw te spoelen en af te tappen. Om de kleding droog te draaien voordat de trommel wordt leeggemaakt, moet het pedaal steviger worden ingedrukt. Alles gebeurt zonder elektriciteit. De eerste Drumi rolt ongeveer in deze periode van de productielijn en zal 299 dollar kosten.
 
Bekijk hier hoe de Drumi werkt