Vrij baan voor de PodRide

Is het een auto? Is het een fiets? Hoe dan ook: eind dit jaar zou de PodRide op de markt moeten komen, als de crowdfunding via Indiegogo succesvol wordt afgerond.
Ontwerper Mikael Kjellman houdt van fietsen, maar het weer is in Zweden waar hij woont niet altijd fietsvriendelijk. Daarom ontwierp en bouwde hij een fiets met vier wielen en een behuizing die volledig waterproof is.

PodRideMikael rijdt al een jaar lang elke dag in (of is het ‘op’?) de PodRide naar zijn werk. Gewoon op het fietspad, want met een breedte van 75 cm past het voertuig daar prima.

Elektrische motor
De PodRide is een elektrische fiets die op een kleine auto lijkt, met vier wielen, koplampen, opbergruimte, een kleine verwarming en een ruitenwisser. Met de elektrische motor kan het ondersteuningsniveau worden aangepast en kunnen heuveltjes worden bedwongen. De berijder zit droog dankzij de all weather behuizing. Er is zelfs ruimte voor een kinderpassagier of boodschappen. PodRide kan overweg met standaard, geasfalteerde of onverharde wegen.

Opvallend
Zichtbaarheid is een belangrijk veiligheidsaspect bij het fietsen, en de PodRide valt op. Over bekijks heeft de berijder niet te klagen. De PodRide kan ‘voetmatig’ worden voortbewogen of met de ingebouwde elektromotor, die een range heeft van 60 km en een maximumsnelheid van 25 km per uur. Nog een laatste voordeel: een rijbewijs is niet nodig.

 
Bezoek mypodride.com voor meer info.

Of maak hier een virtuele proefrit: