Voorkomen is beter dan genezen

Ongevalsmeldingen waarbij medewerkers ernstig handletsel oplopen met blijvende gevolgen, komen vaak voor. Oorzaken zijn vaak beknellingen tussen draaiende en bewegende machineonderdelen. Lees de veiligheidstips in dit artikel om dit soort ongevallen te voorkomen. Bekijk ook het filmpje over John van Santvoort, die als ervaringsdeskundige collega’s graag wil waarschuwen om alert te zijn.

Tags:
Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn voorbeelden te over van situaties waarin het is misgegaan, zoals een medewerker die al zo’n 40 jaar met een veldhakselaar werkt en nu toch een aantal vingers moet missen, doordat hij in contact is gekomen met de draaiende delen in de pijp van de blazer.

John van Santvoort wilde een verstopping in de vijzelbak op zijn klepelmaaier verhelpen en mist nu een stuk uit zijn hand doordat die werd gegrepen door de nog draaiende klepels in de klepelbak onder de vijzelbak. John is zo moedig geweest om zijn verhaal te vertellen voor de camera, omdat hij jou als collega wil waarschuwen dat het jou ook zomaar kan overkomen.

Lees verder op: https://www.cumela.nl/nieuws/voorkomen-beter-dan-genezen

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *