Vision, Robotics & Motion voegt pijler Digital Innovation toe

130 exposanten en zestig sprekers delen op 5 & 6 juni tijdens Vision, Robotics & Motion in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, hun praktische oplossingen en inzichten om slim te automatiseren in een productieomgeving. Nieuw deze editie is de toevoeging van de pijler: Digital Innovation.

Met de toevoeging van Digital Innovation legt Vision, Robotics & Motion ook de focus op de digitaliseringsoplossingen voor bedrijven in de maakindustrie. Hiervoor heeft de beurs een extra hal met 30 exposanten en een lezingenprogramma ingericht. “We zien dat digitalisering en automatisering altijd hand in hand gaan, zonder digitalisering kun je bijna niet automatiseren. Daarom kan het bijna niet los van elkaar bestaan. Dat maakt de combinatie op de beurs erg interessant”, stelt evenementmanager Timo van Leent. “Ondernemers kunnen zowel kennismaken met partijen die hun bij digitaliseringsuitdagingen kunnen helpen als laten informeren over de nieuwste trends. Bovendien werken de verhalen van anderen vaak inspirerend.”

“Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren en digitaliseren. Onder andere vanwege de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven efficiënter moeten werken, maar ook door steeds strenger wordende producteisen. Waar begin je? Wij laten met deze beurs zien wat de mogelijkheden zijn en brengen bedrijven efficiënt met elkaar in contact”, zegt programmamanager Charlotte de Jong.

“Automatisering en digitalisering kunnen veel van de dagelijkse problemen in de industrie oplossen. Hoe gaan we van wetenschap naar de implementatie in de praktijk? Veel is technisch gezien al haalbaar, maar toepassing op grote schaal blijft (vooralsnog) uit. En dat terwijl de wil om dergelijke oplossingen te implementeren er wel is. We merken dat er bij hightech- en maakbedrijven een behoefte is aan een compleet overzicht van praktische oplossingen. Ook zien we een behoefte aan voorbeelden van andere bedrijven die al succesvol zijn in het automatiseren en digitaliseren. Daarom bieden we met Vision, Robotics & Motion een one-stop-shop voor de fabriek van de toekomst.”

Programma

Tijdens het tweedaagse congresprogramma staat het delen van kennis over slimme productieautomatisering, robots, (machine) vision, motion en digitalisering centraal. Het programma omvat interactieve sessies, inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts.

Op de beursvloer staan 130 fabrikanten, systeemintegratoren, leveranciers, adviseurs, brancheverenigingen, kennis- en netwerkorganisaties. Naast twee demo area’s, is er een Young Talent Area en ruimte voor het nieuwe collectief Digital Industry Boost. Deze samenwerking tussen Fontys Hogeschool, Summa College, Mikrocentrum en Brainport Industries heeft als doel kennisontwikkeling en innovatie bij digitalisering in het mkb te stimuleren.

Praktische informatie

Vision, Robotics & Motion 2024 is gratis te bezoeken in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen zowel vooraf via de website https://vision-robotics.nl/ als ter plaatse hun bezoek registreren.

Contactgegevens
AdresDe Run 1115
Postcode en plaats
5503 LB Veldhoven
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *