Virtuele Memo is beursgadget op WOTS

Trouwe bezoekers van de beurzen Electronics & Automation en Het Instrument kennen de traditionele beursgadgets, waarvan er vele inmiddels een collector’s item zijn. Ook voor de bezoekers van de afdeling Industriële Elektronica op het nieuwe evenement WOTS wordt weer zo’n gadget ontwikkeld.

De World of Technology & Science, die van 30 september tot en met 3 oktober plaatsvindt  in Utrecht, is te beschouwen als de  ‘geheel vernieuwde en uitgebreide’ opvolger van Het Instrument. Het evenement is het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen de brancheorganisatie Feda en FHI. Die samenwerking resulteerd in de WOTS, met vier deelevenementen: de World of Automation, de World of Laboratory, de World of Motion & Drives en de World of Electronics.

De gadget wordt speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor bezoekers aan de World of Electronics. Dit jaar gaat het om de Virtuele Memo, een ontwerp van Salland Electronics, dat wordt uitgevoerd door een grote en gevarieerde groep productie- en assemblagebedrijven, componentenleveranciers, test- en meethuizen en ontwikkelaars. De Virtuele Memo omvat een smartphone-app en een klein toestelletje dat met een magneetje aan de koelkast kan worden geplakt. Met de Virtuele Memo is het mogelijk om aan bepaalde personen gerichte memo’s op te slaan in de cloud, bijvoorbeeld ‘vuilnis buiten zetten, ‘huiswerk maken’ of ‘fijne dag vandaag’. Als de geadresseerde persoon langs het koelkastblokje loopt, maakt zijn of haar telefoon een Bluetooth verbinding en wordt hij of zij erop geattendeerd dat er een memobericht klaar staat.

De Virtuele Memo wordt geheel gesponsord door een groep exposanten. Begin februari vinden de eerste technische besprekingen plaats, om uit te zoeken wie welke bijdrage kan leveren aan de gadget. Aan de hand van die besprekingen kan een BOM-lijst worden opgesteld en een prototype worden vervaardigd.

Kijk hier voor meer informatie over de WOTS