Viro 550e deelnemer High Tech Platform

In januari is Viro toegetreden tot het High Tech Platform van Mikrocentrum. Minder dan 2 jaar na het toetreden van Norma als 500e deelnemer van het platform is dit opnieuw een belangrijke mijlpaal die aangeeft dat het High Tech Platform blijft groeien.

Viro is een organisatie met ruim 600 medewerkers met vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het internationale ingenieursbureau is actief op het gebied van engineering in de machinebouw, industriële projecten en productengineering.

  

Een sterke band

De meeste contacten tussen Viro en Mikrocentrum worden geregeld vanuit de vestiging in Echt, die strategisch ligt tussen NRW in Duitsland en de regio Eindhoven. Vanwege de groei van Viro en het belang dat de organisatie hecht aan het continu opleiden van medewerkers is er traditioneel al een sterke band met de opleidingen van Mikrocentrum. Alle medewerkers van Viro hebben een persoonlijk opleidingsplan en volgen jaarlijks wel een cursus. Mikrocentrum biedt dat soort cursussen aan zowel in het open traject als bedrijfsintern.

Naast de cursussen biedt het deelnemerschap Viro extra mogelijkheden om via netwerkbijeenkomsten e.d. hun expertise, producten en innovaties aan een breed publiek te presenteren.

Het High Tech Platform

De doelstellingen van Mikrocentrum zijn er op gericht om industriële bedrijven onderling te verbinden en te versterken. Dat gebeurt door het organiseren van vakbeurzen en themabijeenkomsten, via een groot aantal cursussen en vanuit het High Tech Platform.

De basis van het platform is de High Tech Bedrijvengids die jaarlijks nog steeds in grote aantallen wordt verspreid. Alle deelnemers uit het platform worden daar uitgebreid in geprofileerd.

Netwerken

Vanuit het High Tech Platform worden diverse netwerkbijeenkomsten georganiseerd, zoals meet & match bijeenkomsten en speciale informatieavonden. Mikrocentrum organiseert deze activiteiten vanuit 9 vakgebieden. Voor elk van die vakgebieden worden jaarlijks een vakbeurs, 2 of meer themadagen en twee speciale werkgroepbijeenkomsten georganiseerd.

Werkgroepbijeenkomsten waren er al voor Vision, Robotica & Mechatronica en voor RapidPro (3d printen) en worden vanaf dit jaar ook georganiseerd voor precisietechnologie, kunststoffen, materialen, health & technology, fotonica en service & onderhoud en procesverbetering. Meer dan ooit creëren Mikrocentrum en het High Tech Platform op deze manier toegevoegde waarde voor industriële bedrijven.