Vijfentwintig jaar Eurocircuits

Deze maand is het precies 25 jaar geleden dat printleverancier Eurocircuits van start ging, met niet veel meer dan een telefoon, een fax en een PC. Nu is het bedrijf gegroeid tot een internationale onderneming, met 3 moderne fabrieken, meer dan 200 medewerkers en meer dan 10 000 klanten die Eurocircuits jaarlijks ongeveer 100 000 opdrachten toevertrouwen.

"Alles wat we verkopen maken we zelf", zegt directeur en mede-opricht Dirk Stans in een blog op de website van Eurocircuits. Het bedrijf verkoopt geen producten van anderen en dat geeft complete controle, van het begin tot het eind. Eurocircuits is gespecialiseerd in order pooling waardoor de prijs van prototypen en kleine series beperkt kan blijven. Het aanbod scala aan technische mogelijkheden behoort daarbij toch tot het grootste in de markt.

Het complete aanbod aan diensten kan online worden onderzocht en besteld. De website bevat een gratis te gebruiken bibliotheek met PCB-wetenswaardigheden en elk klant-account bevat een groot aantal  gratis tools waarmee elektronicaontwerpers hun lay-outgegevens kunnen voorbereiden voor een foutloze order. Die hulpmiddelen bevatten zelfs editing tools die niet beschikbaar zijn in hun CAD-pakket.

‘Wat je zelf doet, doe je het best’ is een van de motto’s van Eurocircuits. Daarom doet het bedrijf niet alleen de productie van de PCB’s zelf, maar schrijft men ook de eigen software. De online administratie, de front-end webinterfaces, en zelfs de back-office programma’s; alles is geschreven door eigen programmeurs. Investeringen in ICT vormen dan ook een flink deel van het jaarlijkse budget.  

De officiële ‘verjaardag’ van Eurocircuits NV valt op 23 mei. Dat wordt gevierd in Hongarije, waar dan gelijk een nieuw, tweede bedrijfsgebouw wordt geopend.