EO

Video's

Pilz webinar 'De belangrijkste veiligheidsoplossingen voor 2020'

12 maart 2020 10:19

Pilz organiseert op 25 maart 2020 om 13.00 uur het gratis webinar 'De belangrijkste veiligheidsoplossingen van Pilz voor 2020'. Alle oplossingen, best practices en nieuwste features van Pilz worden in een 40 minuten durend webinar besproken. Inclusief polls en mogelijkheid tot het stellen… Lees verder »

Engineeren met origami

10 maart 2020 10:55 Bekijk hier hoe de oude Japanse kunst van het vouwen van papier bijdraagt aan een slimmere engineering. Bijvoorbeeld…

Batterijen opladen met koffiedik

10 maart 2020 09:24 Aan de EPFL gebruiken ze koffiedik om batterijen mee te maken. OK, toegegeven, je hebt ook een beetje ijzersulfaatpoeder…

Van kernafval naar batterij

Onderzoekers van de universiteit van Bristol hebben een manier gevonden om kernafval om te vormen in diamanten die onze telefoons, IoT-apparatuur en pacemakers van stroom voorzien. Hebben we straks nucleaire diamanten in en op ons lichaam?  

DIY: legodrone

De Finse Legofan van Youtube-pagina Brick Experiment Channel heeft een drone gebouwd van Lego, een batterij, een ontvanger en een controller. Na de video kun je het zelf ook.

Grafeen uit afval

Aan Rice University is een apparaat ontwikkeld dat grafeen kan maken uit alles waar koolstof in zit. Bijna alles dus. Waaronder afval.

PigeonBot vliegt als een duif

Hoewel de mens zich aardig kan redden in de lucht, halen we het in de verste verte niet bij de vogel. Daarom bestudeert men op Stanford University hoe vogels in de lucht blijven.Onlangs zag een 'duifbot' het leven, met vleugels die knikken waar die van echte duiven dat ook doen. En met…

Star Wars-engineer bouwt megahexapod

Matt Denton is een van de engineers van Star Wars. In zijn vrije tijd heeft hij een gigantische hexapod gebouwd, een 2000 kilo zwaar spinachtig vervoermiddel waarmee je rustig over een autootje heen trippelt. Dat autootje is dan wel stuk.

Schoonmaken voor kerels: een stofzuiger met straalmotor

De Britse maniakale apparatenontwikkelaar Colin Furze overtreft zichzelf. Dit keer: een stofzuiger met straalmotor.

Wat 'ziet' Tesla's autopilot?

Kijk mee met de vele camera's en de interpretatie van 's werelds bekendste autopilot:

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »